Doelpuntrijke overwinning DESZ JO12-1

Auteur: Brenda aan het Rot.

Woensdag 13 februari | De 1e wedstrijd van de competitie in de Hoofdklasse stond gepland in Haren (GN), maar omdat de velden in Haren niet bespeelbaar waren is Gorecht naar Zwartsluis gekomen. Het is nogal onstuimig op Sportpark Cingellanden, het waait vreselijk hard. Het waait zelfs zo hard dat in de warming-up het doel omwaait en op het hoofd van de keeper van Gorecht terecht kwam. Na 2 aspirines voor de keeper en het vastzetten van het doel kan de wedstrijd beginnen.

Er wordt in het begin over en weer gespeeld, de wind speelt parten en er moet dan ook hard gewerkt worden. De 1e kans is voor Gorecht, maar de bal weet het doel niet te raken. Hierna volgt al snel een mooie aanval van Hugo, deze wordt door de verdediging van Gorecht geblokt. Er volgen aardig wat aanvallen van Gorecht maar elke keer weten ze het doel niet te bereiken, Thijs heeft heel wat te doen vandaag.

Na de kleine rust volgt er al snel een heel mooi doelpunt van Gorecht, hier was geen houden aan. 0-1. Kort na het eerste doelpunt volgt al snel de tweede, de wind is de eerste helft gunstig voor Gorecht. 0-2

Onze jongens werken hard maar tot nu toe zonder resultaat. Imre probeert het met een schot op doel maar de keeper heeft de bal. Ook Sem baant zich een weg vanaf het middenveld naar het doel van de tegenstanders hij komt voor de keeper en schiet maar ook deze bal heeft de keeper. Hierna volgt al snel weer een mooie aanval van DESZ en na een corner schiet Luka de bal in het doel! 1-2

Met 1-2 gaan we de rust in, de jongens trekken zich even terug in de kleedkamers terwijl de ouders zich even kunnen opwarmen in de kantine met een kopje koffie.

De 2e helft, de wind in de rug, zal het ons helpen?De 1e aanval is weer van Gorecht, deze bal komt voor het doel van Thijs maar waait ook weer een stukje het veld in waardoor hij de ruimte heeft om hem te pakken.Er volgen meerdere kansen voor DESZ maar nog zonder resultaat. Uit een corner die wordt genomen door Jayden volgt de 2-2. Jayden weet hem mooi het doel in te draaien.

Na een foutje van onze verdediger Milan volgt al snel de 2-3. Gelukkig maakte hij zijn fout al snel weer dubbel en dwars goed door de 3-3 en de 4-3 te scoren! Na een goede aanval van Gorecht weet onze keeper, na een knappe redding de 4-4 te voorkomen. De laatste aanval is van Jari, hij maakt de 5-3!