Doelpuntrijk gelijkspel voor DESZ F4

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 12 oktober | Na twee gewonnen wedstrijden was het zaterdag tijd voor alweer de derde wedstrijd in de competitie. Deze keer een uitwedstrijd bij Trinitas in Boijl, dus vroeg uit de veren en om 7.45 vertrekken. De ouders hadden van het tijdstip meer last dan de jongens en meiden.

Direct vanaf het begin bleek dat Trinitas een geduchte tegenstander zou worden en dan met name één speler: De nummer 4. Hij passeerde de stoere verdedigers Senna en Aaron direct vanaf het begin en liet Thijs kansloos: 1-0 en vrij snel daarna ook 2-0. Gelukkig herstelde DESZ zich vrij snel van de schrik en lieten Declan, Bram en Hugo zien dat ook zij konden voetballen, resulterend in een mooi doelpunt van Hugo: 2-1. Helaas direct vanaf de aftrap weer een dribbel van Nummer 4 (Trinitas) en een tegendoelpunt: 3-1.

En weer Desz die probeert terug in de wedstrijd te komen met een scherpe uitval via Meike en Marijn en ook Vera deed haar uiterste best om door de verdediging van Trinitas te komen. Uiteindelijk leverde dat een mooie aanval en kans op, maar Hugo schoot helaas via de keeper naast. Uit de corner ontstond een goede kans die op de paal werd geschoten. En uit deze tegenaanval van Trinitas werd helaas wel gescoord 4-1. Bijna om moedeloos van te worden. Gelukkig was daar nog Bram die na goed doorzetten en een prachtig schot een verdiend doelpunt maakte 4-2. En Marijn, Declan en Vera zorgden ervoor dat Trinitas niet weer gelijk vanaf de aftrap gevaarlijk kon worden. Declan rondde deze aanval schitterend af en 4-3. DESZ had de smaak te pakken en Meike, Jari en Hugo gingen door met bal afpakken en proberen om doelpunten te maken, helaas gingen beide schoten op de paal en net niet erin.

De druk van DESZ nam immense vormen aan, maar de bal wilde er niet in. Maar ook Trinitas geeft niet op en Thijs moest een paar keer knap redding brengen.

Na de rust is het beeld van de wedstrijd niet anders. Twee aanvallende ploegen die graag willen winnen. Gelukkig scoort DESZ als eerste via een mooie aanval van Jari door Declan: 4-4. Jari had in de tweede helft de smaak te pakken veroverde een aantal keren goed de bal en schoot weer op de paal. Trinitas gaf nog een keer gas en Thijs redt met zijn grote teen. Uit de tegenaanval over verschillende schijven komt de bal via Meike bij Hugo en 4-5. Maar de pret duurt niet lang. Trinitas, via Nummer 4, gooit er nog twee solo's uit waar Senna en Aron kansloos zijn en het is 6-5. Gelukkig valt in de laatste minuut, na een mooie solo van Bram, de verdiende gelijkmaker en had Thijs nog een goede redding, waardoor een gelijkspel het maximaal haalbare was in Boijl.