Doelpuntenfestijn bij JO13-1

Auteur: Irma van de Vegte.

Maandag 17 september | Vandaag staat de derde bekerwedstrijd voor Desz JO13-1 op het programma. Nadat de eerste twee wedstrijden zijn gewonnen van Flevo Boys is het nu Rouveen die naar Zwartsluis komt. Dit team zal JO13-1 ook in de competitie tegen gaan komen.

We starten strak om 09.00 uur met de aftrap. Binnen enkele minuten is het Rouveen die een hoekschap mag nemen. De speler geeft de bal strak voor en deze valt voor de benen van een volledig vrijstaande speler van Rouveen, hij haalt een keer uit en de bal gaat het net in. 0-1. Tja zo kan het dus ook gaan. Even zien we een vorm van ongemak en is men de draad kwijt. Maar dit duurt niet lang. DESZ geeft meer druk en na een schot op doel die helaas net over gaat is het al vrij snel hierna 1-1. Gelukkig maar. DESZ blijkt toch sterker en al snel valt ook de 2-1.Ook het derde doelpunt laat niet lang op zich wachten, deze valt naar een knap genomen corner. 3-1.Het spel gaat nu een beetje op en neer, maar een echte kans voor Rouveen doet zich niet voor. DESZ krijgt de bal op ruime afstand van het doel voor de voeten en via onderkant lat gaat ook deze erin. 4-1.Rouveen laat zich niet volledig van de kaart brengen en via een knappe uitbreek actie komt een speler goed voor het doel van DESZ. Met een prachtig schot is deze onhoudbaar voor de keeper van DESZ en is de stand dan ook 4-2. Met deze stand gaan we dan ook de rust in.

Na de rust gaat DESZ eigenlijk verder waar ze mee bezig waren, druk zetten, voetballen en zorgen dat er knappe aanvallen gemaakt worden. Zo vallen in de tweede helft de 5-2, de 6-2 en de 7-2. En of dat nog niet erg genoeg is voor de tegenstander gaan ook doelpunt 8 en 9 erin. Al met al een mooie wedstrijd.

Dus dat is drie overwinningen op rij in de beker.
En dan maar kijken wat de competitie gaat brengen.