​"Dirk Kuitjes"

Auteur: Gerrit van Leusen.

Woensdag 4 november | Met de bekerduel Feyenoord - Ajax (1-0) nog vers op ons netvlies kun je deze wedstrijd in grote lijnen spiegelen aan het duel tussen DESZ B2 – Alcides B3. Door hard te werken en duels te willen winnen gaf het scorebord in Zwartsluis dan ook 1-0 weer na 80 minuten voetballen. Ook hier was Alcides technisch gezien en qua positiespel de betere ploeg.

DESZ bleef met tomeloze inzet storen en dat haalde menigmaal het gevaar uit de aanvallen van de gasten. Het is bijna frustrerend te zien dat we in veel gevallen de basis van het goed aannemen, combineren, communiceren, positiespel en het geven van een strakke pass niet goed onder de knie hebben/krijgen. Kwaliteit of instelling? Zeg het maar! Babbelen kunnen we als de beste, behalve in het veld en dat typeert de ploeg over de hele linie. Dan is toch uitermate knap en een dik compliment aan het team om door strijd en inzet staande te blijven tegen technisch betere ploegen.

De wedstrijd begon zoals vele wedstrijden, achterin dichthouden en met lange ballen counteren. Het middenveld moest veel werk verrichten en zocht voortdurend naar aansluiting met de voorhoede.

Xavier en Hans Jan moesten samen combineren en gevaar aan de rechterkant creëren wat deels lukte. Aan het eind van de eerste heft lukte het Thomas na een voorzet te keeper van Alcides te slim af te zijn waardoor de bal voor de voeten van Gisbert rolde, die nu een keer goed stond en het feilloos afmaakte. 1-0. De actie van Thomas ging wel ten koste van een blessure, maar de bikkel kon na behandeling door spelen.

De rust werd benut om de ploeg nog een mentale boost te geven. Alcides zou alles geven om de schade te beperken met als doel een gelijkspel of overwinning Zwartsluis te verlaten. De tweede helft was 40 minuten knokken om de drie punten in Zwartsluis te houden. Dat lukte, waarbij het soms hard aan toe ging. Een overtreding in de zestien meter betekende dat de scheidsrechter, nadat hij eerst bij voordeelsituatie liet doorspelen, alsnog floot en de bal op de stip legde. De penalty werd door Alcides genomen en de bal knalde snoeihard tegen de lat.

Ondanks dat Sem in de juiste hoek zat, zwijmde DESZ. Het gaf de ploeg extra motivatie om voor de volle winst te gaan. Keeper Sem haalde nog een bal op fabuleuze wijze hoog uit de hoek van het doel. Waar iedereen dacht aan een tegentreffer hield hij, zoals beloofd en een goed aanvoerder betaamt, de nul op het scorebord.

Het team maakt vorderingen, alleen vinden ze elkaar nog niet altijd. Het "net iets te kort" is nog steeds een tekort. Mentaal en fysiek gezien zagen we al een paar "Dirk Kuitjes" in het veld en hiermee kun je ook ver komen. Heel ver!!