Dikke nederlaag voor DESZ 1 tegen WVF

Auteur: Robbert Elken. Foto's: 24

Zondag 5 februari | Na een dik verdiend punt vorige week tegen Be Quick ’28, hoopten de mannen van DESZ 1 dit een goed vervolg te geven tegen WVF. Niets bleek minder waar, ze verloren op een goed gevuld Sportpark De Cingellanden met 0-5.

Vanaf de start van de wedstrijd zijn de verhoudingen duidelijk, het is WVF dat de wedstrijd dicteert en veel balbezit heeft. Tot echt grote kansen leidt dit in de openingsfase niet. Dit is de verdienste van DESZ, zij staan in verdedigend opzicht goed. Aanvallend kan het echter weinig creƫren. Twee doelpogingen van Bakker en Moorman, die beiden geblokt worden, zijn de gevaarlijkste momenten.

In de 23e minuut valt dan toch de openingstreffer voor de gasten uit Westenholte. Een indraaiende vrije trap aan de rechterkant van het veld wordt door niemand geraakt en valt in de verre hoek binnen. Voor DESZ het zoveelste doelpunt tegen dit seizoen uit een dood spelmoment. Na de 0-1 verandert er weinig aan het spelbeeld. In de 37e minuut is het opnieuw raak voor WVF. Een bal op het middenveld wordt opgepikt waarna de speler zich niet bedenkt en de bal van een meter of 25 in de bovenhoek schiet, een prachtig doelpunt.

Na de rust komt DESZ met veel meer strijd uit de kleedkamer. Dit resulteert in de 55e minuut tot een kleine mogelijkheid. Na goed doorzetten van Bakker weet hij Moorman te vinden, zijn schot gaat over. DESZ heeft in de 2e helft meer de bal, maar vaak is de laatste pass niet goed genoeg om echt gevaarlijk te worden. In de 76e minuut lijkt WVF de wedstrijd te beslissen. Na twee goede reddingen van De Lange kan de spits alsnog in derde instantie binnenschieten, stand 0-3. Hiermee is het geloof op een resultaat bij de thuisploeg weg. In het laatste kwartier weet WVF nog twee keer te scoren, einduitslag 0-5.

Komende twee competitiewedstrijden tegen respectievelijk OWIOS en VSCO'61 worden van cruciaal belang voor het vervolg van dit seizoen.

Met dank aan Oldenbeuving Fotografie voor de beelden van de wedstrijd.