DESZ3: Schiet die bal maar tegen het voorhoofd van die skele an

Auteur: Jeldrik de Gast.

Woensdag 29 november | Zo luidde de mooie oneliner die de wedstrijd DESZ 3 - Oldeholtpade 1 van afgelopen zaterdagmiddag perfect samenvatte.

Deze zaterdag was er een uit duizenden. De Airforce van DESZ 3 was op een missie en dus konden er zware bombardementen op het doel van Oldeholtpade 1 verwacht worden. Dat de landmacht van de koploper in de 5e klasse L sterk was mocht na 8 speelrondes wel duidelijk zijn, maar dat de luchtmacht minstens zo sterk was werd deze middag even dik onderstreept in de met 6-0 gewonnen wedstrijd.

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We're on the runway. Please fasten your seatbelts and lets get ready for takeoff." Aldus Jaapie de Kidde, heerser van de lucht in het eerste bedrijf.

Na 5 minuten vliegen kreeg de kopsterke aanvaller van DESZ eindelijk permissie om te vuren en werd de keeper van de gasten getest. Een ietwat moeilijke voorzet werd knap met een kopbal richting doel gewerkt maar deze was helaas houdbaar. De eerste kans uit een serie van drie bleek, want tien minuten later kreeg de Kidde weer een bal tegen het hoofd geschoten. Deze bal mistte helaas kracht waardoor hij tot corner gedegradeerd werd.

In de 25ste minuut was het echter wel raak. Na een klein half uur aandringen maar niet doortastend te kunnen zijn was het Gerjan Kuipers die wel even liet zien hoe doortastendheid er daadwerkelijk uitziet. Opstomend van achteruit weet hij zijn bal te heroveren aan de zijkant van de 16 waarna hij de bal perfect op maat bij de Kidde weet te bezorgen. Jaap knikt de bal daarop volgend vol overtuiging de kruising in en het staat 1-0. Een aanval uit het boekje. Het eerste lintje van de middag is verdient.

Na dit machtsvertoon in het luchtruim boven de Cingellanden werd er de resterende minuten van de eerste helft veelal voor aanvallen door de lucht gekozen. Dit leidde verder helaas niet tot succes. De gasten werden daarentegen nog wél twee keer gevaarlijk voor rust. Gelukkig waren de Friezen niet goed voorbereid op de missie en bestond de meegebrachte munitie enkel uit losse flodders.

Rust, 1-0 voor en nog een volledige helft te gaan. Er was sprake van een personeelsoverschot dus zonder pardon werden er 5 nieuwe kornetten in het systeem geplaatst. Deze kornetten hadden tijdens de briefing goed opgelet en dus werd het niveau van de aanvallen in het tweede bedrijf aanzienlijk beter en effectiever.

In de 50ste minuut was het Kim, nee nee niet Jong-Un, maar Kim Koning die zwaar geschut in zette. De munitie werd geleverd door Max Feenstra. Een goede pass werd fraai afgerond met een geplaatst schot. Een bevrijdende treffer want nu was de thuisploeg echt los.

Niet veel later moest ook Tinus er aan geloven. Tinus had vrijdagavond aangegeven te kampen met droogstand. Niet op de locatie waar hij zich toen bevond,nee dat zeker niet, maar hij had het over binnen de lijnen. Zijn bericht in de teamapp luidde: "Als ik morgen geen doelpunt maak doe ik morgen het eerste kratje bier in." Laten we concluderen dat de talentvolle aanvaller voor zichzelf de lat hoog genoeg had gelegd.

Joy mocht in de 57ste minuut een corner nemen en besloot deze vol op het voorhoofd van Tinus te mikken en wel met succes. De aanvaller kopte de bal strak onder de lat binnen. BOEM!! 3-0! Dat was voor Tinus een paar centen in de knip houden en voor het team een garantie om een paar punten in de tas te houden.

Dat dit voor hem als een bevrijding gold mocht duidelijk zijn. In het restant van de wedstrijd werd zijn directe tegenstander door hem nog even 3 keer gepoort alsof dat de normaalste zaak van de wereld was. Leuke gewaarwording was ook dat de mannen uit Oldeholtpade netjes hardop mee telden. Een, twee, dat is verdomme de derde keer al dat jij je door hem laat poorten!!

In de 70ste minuut mocht Tinus het net nogmaals proberen te vinden. Na wederom een fraaie pass van chef munitie, Max Feenstra mocht Tinus wederom de trekker overhalen. 4-0 werd de stand.

De verdediging van Oldeholtpade was inmiddels aan flarden geschoten. De verdediging van de gastheren echter niet. Met speels gemak vlogen de backs Simon en Przemek om beurten naar voren. De ene 'wing attack' na de andere. In de 80ste minuut was het uiteindelijk als eerst Simon die een uitgespeelde kans wist te creëeren, maar zijn schot vloog rakelings langs de paal. 3 minuten later deed Przemek voor hoe het wel moest. Nadat hij zelf een aanval opzette met een paar goede combinaties wist hij via chef munitie Max de 16 binnen te dringen. Met een bekeken bal schoof Przemek de bal in de lange hoek en stond de 5 op het bord. Een mooie beloning voor de rechter vleugelverdediger.

De lol was voor Joy en Tinus echter nog niet op. In de 88ste minuut was er de laatste corner van de wedstrijd. Een leuk moment op dat trucje van net nog een keer te herhalen. Wederom schoot Joy de bal vol op het voorhoofd van de kopsterke Tinus. Dit maal kopte hij de bal netjes in de hoek en zette daarmee de eindstand op het bord.

6-0 winst waardoor het doelsaldo op +30 is gekomen en het puntentotaal op 27 uit 9 wedstrijden. Volgende week staat de kraker tegen SV VHK 3 op het programma. Op sportpark de Monnikenmolen wordt om 14.30 uur afgetrapt.