DESZ zonder problemen langs The Knickerbockers

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 22 maart | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft zichzelf een goede dienst bewezen door thuis te winnen van The Knickerbockers. De basis voor de zege werd in de eerste helft gelegd. De rood-witten wisten het net namelijk al drie keer te laten bollen. In het tweede bedrijf breidden zij de score vervolgens uit, waarna de bezoekers nog wat terug wisten te doen: 4-1.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en de bezoekers werden hierdoor op eigen helft teruggedrukt. Gevaarlijk werden zij wel maar uitgespeelde kansen bleven uit. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd viel aan de andere zijde van het veld te noteren. Een afgeslagen corner werd ineens op de slof genomen. De resulterende knal ging echter naast.

Na zo'n twintig minuten kwamen de Sluzigers op voorsprong. De gasten werkten de bal weg en zagen hoe Thijs Pereboom het overzicht behield en de bal voor de voeten van Dimitri Kamerling kopte. Deze draaide open en bedacht zich geen moment. Vanaf vijfentwintig meter haalde hij snoeihard uit met zijn linker. Het leer sloeg op mooie wijze binnen: 1-0.

Twee minuten later konden de gastheren opnieuw juichen. Middenvelder Wesley Volken ontving de bal aan de linkerzijde van het veld en zag de voorwaartse beweging bij Stef Raben. Middels een perfect afgemeten dieptepass werd de aanvoerder op zijn wenken bediend. De diagonale inzet die volgde bleek onhoudbaar voor de goalie van de gasten: 2-0.

Kort hierna wist DESZ de score wederom uit te breidden. Danny Moorman spurtte het penaltygebied in en werd middels een dito steekbal gevonden. De spits was vervolgens niet zelfzuchtig en legde de bal af op de instormende Cor Koning, die hiermee een niet te missen kans werd geboden: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze slaagde de thuisploeg er in om de marge verder te vergroten. Een aanval over de rechterflank ging hier aan vooraf. Pereboom stuurde Robin Rook diep, welke zijn bewaker in het luchtledige liet tasten. De voorzet die volgde was perfect op maat, waardoor Koning het leer simpel tegen de touwen wist te schuiven: 4-0.

In de periode na deze vierde rood-witte treffer kreeg DESZ enkele grote kansen. Tweemaal was Ronny Bakker dichtbij een treffer. Eerst schoot hij de bal naast na goed voorbereidend werk van Martijn van der Heide. Niet veel later deed de invaller hetzelfde nadat hij de bal op enkele meters van het doel ontving van Moorman. De bezoekers zetten hier één mogelijkheid tegenover. Henrico Abma bracht echter knap redding.

In het restant van de wedstrijd slaagden de rood-witten er niet in om goed te blijven voetballen. Dit stelde The Knickerbockers in staat om wat terug te doen. Tonnis de Vries ontving het speeltuig op de rand van het zestienmetergebied en besloot het vijandelijk doel onder vuur te nemen. De bal belandde op fraaie wijze in de kruising, waarmee de eindstand werd bepaald: 4-1.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij De Heracliden. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Uithuizermeeden.

1-0 Dimitri Kamerling
2-0 Stef Raben
3-0 Cor Koning
4-0 Cor Koning
4-1 Tonnis de Vries