​DESZ zonder problemen langs SVN'69

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 13 november | NIJEVEEN – Het eerste elftal van DESZ heeft de uitwedstrijd tegen SVN'69 overtuigend gewonnen. De basis voor deze zege werd voor rust gelegd. De rood-witten scoorden namelijk al twee maal. Na de theepauze waren de bezoekers nog twee keer trefzeker, terwijl de thuisploeg tussentijds wel wat terug deed: 1-4.

De Sluzigers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na zeven minuten kwamen zij namelijk al op voorsprong via Danny Moorman. De aanvaller ontving het leer van Karlo Naberman en vond de verre hoek met een diagonale knal: 0-1. Door deze treffer is Moorman nu officieus de topscorer aller tijden van DESZ.

Zo'n twee minuten later breidde DESZ de score uit. Na goed doorzetten verstuurde rechtsback Thijs Pereboom een knappe voorzet in de richting van Tom Kisjes (archieffoto), die het leer al vallend tegen de touwen kopte: 0-2. In het restant van de eerste helft kregen de rood-witten mogelijkheden via Kamerling, Kisjes en Koning. Een doelpunt bleef echter uit. Ruststand: 0-2.

Na rust pakten de bezoekers al gauw de draad weer op. Kisjes was in deze fase dichtbij zijn tweede treffer. Zo knalde hij het speeltuig over na een voorzet van Pereboom. Kort hierna was het wel raak. Na een mooie aanval werd Naberman in stelling gebracht door Moorman: 0-3. De thuisploeg was vervolgens dichtbij een eretreffer. De bal werd echter wild over geschoten.

Met nog tien minuten te spelen volgde die eretreffer alsnog. Na een aanval over de as van het veld drukte Dennis van der Veen beheerst af: 1-3. Ondanks het feit dat DESZ het in deze fase even kwijt was, tekenden zij voor het slotakkoord. Kisjes zette goed door en gleed het leer in een uiterste inspanning voor de voeten van Moorman: 1-4. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De week erna komt SCD'83 bij DESZ op bezoek. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Danny Moorman
0-2 Tom Kisjes
0-3 Karlo Naberman
1-3 Dennis van der Veen
1-4 Danny Moorman

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Gerjan Konterman, Jarno Nieborg (Robin Schoonewelle), Dimitri Kamerling, Robin Rook (Ronny Bakker), Karlo Naberman (Ajay de Gier), Tom Kisjes, Danny Moorman, Cor Koning.