​DESZ zet The Knickerbockers opzij

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 25

Zondag 10 februari | ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ heeft directe concurrent The Knickerbockers op een nederlaag getrakteerd. Thuis waren de rood-witten voor rust al eenmaal trefzeker. Na de theepauze lieten zij het net nog twee keer bollen, terwijl de bezoekers geen enkele keer doel wisten te treffen: 3-0.

In de beginfase van het duel was het voor beide ploegen nog aftasten. Wel werd er om elke meter geknokt. Tot kansen kwam men aanvankelijk niet. In de 14e minuut waren de Sluzigers voor het eerst gevaarlijk. Na een mooie aanval wist Tom Kisjes de bal net niet te toucheren, waardoor een doelpunt uitbleef.

Ruim tien minuten later waren de gastheren opnieuw dichtbij een treffer. Danny Moorman brak door en zocht de verre hoek, maar zag de doelman van de bezoekers redding brengen met de voet. In de 38e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Gerjan Konterman veroverde de bal op het middenveld en stak Kisjes ineens weg. Hij hield het hoofd koel en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Vlak voor rust kregen The Knickerbockers een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd bij de eerste paal verlengd, maar Renee Agterhuis bracht op knappe wijze redding. Kisjes was hierna dichtbij een verdubbeling van de marge, maar hij stuitte op de sluitpost van de gasten. Ruststand: 1-0.

Na rust drongen de bezoekers voorzichtig aan. Tot kansen leidde dit echter niet. De thuisploeg bleef relatief makkelijk op de been. Via snelle counters probeerden zij op hun beurt gevaar te stichten aan de andere zijde van het veld. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden, maar de rood-witten verzuimden de trekker over te halen.

Pas in de 74e minuut breidden de Sluzigers de score uit. Kisjes werd in de diepte aangespeeld en verschalkte zijn directe tegenstander met een handige voetbeweging, alvorens af te drukken: 2-0. Kort hierna was DESZ bijna voor de derde keer trefzeker. Kisjes brak door en trachtte Moorman voor het doel vrij te spelen. Zijn voorzet bleek te scherp.

De gasten kregen vervolgens ook nog enkele goede mogelijkheden. Agterhuis voorkwam de aansluitingstreffer. Eerst bracht hij op knappe wijze in twee instanties redding, om niet veel later als winnaar uit de strijd te komen bij een één tegen één situatie. Het slotakkoord was voor de gastheren. Kisjes completeerde zijn hattrick en bepaalde de eindstand: 3-0.

Volgende week speelt DESZ de uitwedstrijd tegen FC Klazienaveen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Planeet.