​DESZ zet SC Lutten opzij

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 6 november | ZWARTSLUIS – Een week na het mislopen van de eerste periodetitel, heeft de hoofdmacht van DESZ een thuiszege behaald tegen SC Lutten. Voor rust legden de gastheren de basis voor de overwinning, door tweemaal te scoren. Na de theepauze deden de bezoekers wat terug, waarna de thuisploeg enkele angstige momenten beleefde. Door nog twee keer te scoren, stelden zij de drie punten veilig: 4-1.

De rood-witten begonnen goed aan de wedstrijd. Na dertien minuten resulteerde dit in een voorsprong. Tom Kisjes werd vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied van de bezoekers, waarna hij het leer snoeihard met links in de rechterhoek knalde: 1-0. Kort hierna was Kisjes dichtbij zijn tweede. De grootste kans was echter voor SC Lutten. De bal werd op de paal gekopt.

Enkele minuten later was het aan de andere zijde van het veld wel raak. De Sluzigers verdienden een hoekschop, welke werd getrapt door Karlo Naberman. De linkspoot vond Cor Koning, die het speeltuig met het hoofd tegen de touwen deed bewegen: 2-0. Hiermee bepaalde de spits tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze deed SC Lutten wat terug. Uit een voorzet wist Ewoud Altena ineens knap raak te schieten: 2-1. In de fase die volgde op de aansluitingstreffer kregen de bezoekers meerdere mogelijkheden. Even zo vaak ontbrak de scherpte in de afwerking of bleek Renee Agterhuis een sta-in-de-weg.

Met nog een kwartier te spelen waren het vervolgens de Sluzigers die wel wisten te scoren. Robin Rook was zijn directe tegenstander te snel af na een voorzet vanaf links: 3-1. Enkele minuten later zorgde Ronny Bakker voor de beslissing. Na een mooie hakbal van Moorman rondde de invaller beheerst af: 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij SVN'69 te Nijeveen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Tussenboerslanden.