DESZ zet hekkensluiter opzij

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 32

Zondag 10 maart | ​ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ heeft de draad weer opgepakt na de uitnederlaag tegen FC Klazienaveen van drie weken geleden (1-4, red.). De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HFC'15 leverde de rood-witten namelijk drie punten op. Gemakkelijk ging dit echter niet. Pas in de tweede helft maakten de Sluzigers het verschil, door twee keer te scoren: 2-0.

Op een onstuimig sportpark De Cingellanden werd iets na drie uur afgetrapt. De gastheren namen meteen het initiatief en gingen op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er bijna in de zesde minuut, maar Ronny Bakker knalde het leer op de dwarsligger. De thuisploeg bleef hierna aandringen maar gevaarlijk werd zij enige tijd niet.

Na een krap half uur was Jarno Nieborg dichtbij een treffer. Zijn vrije trap belandde net aan de verkeerde kant van de paal. In de fase tot aan de rust waren de rood-witten nog twee keer gevaarlijk. Zowel Danny Moorman als Karlo Naberman nam het vijandelijk doel onder vuur, maar de sluitpost van de bezoekers wist beide pogingen te keren. Ruststand: 0-0.

Na de theepauze gingen de Sluzigers verder met waar zij voor rust gebleven waren. In de 47e minuut leverde dit een mogelijkheid op voor Tom Kisjes. Hij kopte het speeltuig naast. Krap tien minuten later was het wel raak. Opnieuw werd Kisjes in stelling gebracht. Ditmaal mikte hij het leer wel tegen de touwen: 1-0.

De thuisploeg ging hierna op zoek naar een snelle verdubbeling van de marge. Te vaak werd er echter, mede door de weersomstandigheden, slordig omgesprongen met balbezit. Tot uitgespeelde kansen kwamen de rood-witten hierdoor lange tijd niet. Aan de overzijde van het veld bleven gevaarlijke momenten eveneens uit.

In de 70e minuut waren de gastheren weer eens dichtbij een treffer. Dimitri Kamerling werd vrijgespeeld aan de linkerzijde van het penaltygebied en vuurde af op doel, maar zag de keeper redding brengen. Tien minuten later forceerden de gasten bijna de gelijkmaker. Zij schoven het leer voorlangs.

Met nog zo'n vijf minuten te spelen beslisten de gastheren alsnog het duel. Na een mooie aanval was Kisjes het eindstation, waarmee hij tekende voor zijn tweede van de middag: 2-0. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal breidde Bjorn Vinke bijna de score uit. Hij stuitte op de sluitpost. Een grotere nederlaag bleef de bezoekers hierdoor bespaard. Eindstand: 2-0.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij FC Meppel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Ezinge.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (Robin Schoonewelle), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Jarno Nieborg, Arjan Krabbe, Ronny Bakker (Bjorn Vinke), Etiënne Moorman (Farbod Feizi), Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.

Foto's: Henk Kuik