​DESZ zeker van handhaving in 2e klasse

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 6 mei | KLAZIENAVEEN – Het eerste elftal van DESZ heeft zich met een zege op FC Klazienaveen verzekerd van handhaving in de tweede klasse. De rood-witten legden in de eerste helft de basis voor de overwinning, door tweemaal te scoren. De thuisploeg deed echter nog voor rust wat terug. Na de theepauze bleef het vervolgens lang spannend, maar waren het de bezoekers die het duel definitief naar zich toe trokken door nogmaals de trekker over te halen: 1-3.

De Sluzigers beleefden een uitstekende start van de wedstrijd. In de 3e minuut was het namelijk al raak. De rood-witten zetten de gastheren vroeg onder druk, wat resulteerde in balverlies in de verdediging van de thuisploeg. Tom Kisjes ging met het speeltuig aan de haal, omspeelde de doelman en zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Na krap tien minuten verdubbelde DESZ de marge. Andermaal zetten zij de defensie van FC Klazienaveen met succes onder druk. Kisjes omspeelde hierna opnieuw de keeper, maar legde ditmaal af op de inlopende Danny Moorman. Hij schoof het leer in twee instanties tegen de touwen: 0-2.

In de fase hierna liet ook de thuisploeg enkele malen van zich spreken. Even zo vaak stond Renee Agterhuis echter zijn mannetje. Ook de bezoekers waren nog meerdere malen dichtbij een vroege beslissing. Zo stuitte Kisjes na een fantastische aanval op de doelman van de gastheren en stifte hij de bal niet veel later over het vijandelijke doel.

Vijf minuten voor rust was het de thuisploeg die er wel in slaagde om het net te doen bollen. Na een nette aanval over hun rechterzijde werd de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken. Agterhuis wist deze voorzet nog te pareren, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Mike Wilts de aansluitingstreffer op het scorebord deed verschijnen: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze waren het de gasten die opnieuw het heft in handen namen. Dit leverde hen in korte tijd twee mogelijkheden op, maar trefzeker waren zij niet. Zo'n tien minuten later waren de gastheren het dichtst bij een doelpunt. Zij verdienden een vrije trap, welke werd opgeëist door aanvoerder Patrick Bloemberg. Hij zag zijn inzet uiteenspatten op de kruising.

In de periode hierna hielden de ploegen elkaar vooral in evenwicht. Kansen bleven hierdoor uit. Tot in het laatste kwartier. In korte tijd gebeurde er een hoop, vooral aan de zijde van de thuisploeg. Meerdere malen waren de bezoekers namelijk gevaarlijk, maar zij slaagden er niet in om het duel in het slot te gooien.

Tot in de 85e minuut. De rood-witten veroverden de bal op het middenveld, waarna Moorman werd weggestuurd over de rechterflank. Hij legde de bal op zijn beurt met veel gevoel op het hoofd van Kisjes, die de bal diagonaal tegen de paal kopte. De rebound wist hij wel over de doellijn te werken: 1-3.

In de absolute eindfase waren de bezoekers via Moorman en Kisjes dichtbij een uitbreiding van de score. Een grotere nederlaag bleef FC Klazienaveen echter bespaard. Eindstand: 1-3.

0-1 Tom Kisjes
0-2 Danny Moorman
1-2 Mike Wilts
1-3 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Martijn van der Heide (Robbert Elken), Björn Vinke, Remco Lachenal, Mark Elken, Cor Koning (Robin Rook), Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.