DESZ zegeviert tegen v.v. Zuidhorn

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 13 mei | ZWARTSLUIS – Na vorige week FC Klazienaveen opzij te hebben gezet (1-3, red.), heeft het eerste elftal van DESZ afgelopen zaterdag v.v. Zuidhorn op een nederlaag getrakteerd. De rood-witten scoorden voor rust al één keer, zonder een tegentreffer te incasseren. In het tweede bedrijf voegden de Sluzigers hier nog twee treffers aan toe en wisten zij eveneens de nul te houden: 3-0.

In de beginfase van de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief. De ploeg voetbalde verzorgd en zocht op die manier de aanval. Na acht minuten leverde dit de eerste mogelijkheid op. Tom Kisjes schoof het leer naast. Ook de bezoekers lieten vervolgens van zich spreken. Renee Agterhuis bracht knap redding op een knal van afstand.

Zo'n tien minuten later kwamen de Sluzigers op voorsprong. Hierbij kregen zij hulp van de gasten. Een terugspeelbal op de keeper bleek namelijk veel te kort, wat Kisjes in staat stelde om met het speeltuig aan de haal te gaan. Eenmaal oog in oog met de doelman van v.v. Zuidhorn, behield hij het overzicht en legde hij af op de meegelopen Danny Moorman: 1-0.

Niet lang daarna voerden de bezoekers enkele tactische wijzigingen door, met als gevolg dat de gastheren niet langer van achteruit op konden bouwen. Dit had tot gevolg dat de veldverhoudingen min of meer gelijk werden getrokken. Kansen waren er aan beide zijden van het veld. Zo moest Agterhuis handelend optreden na een kopbal van dichtbij. Aan de overzijde schoof Remco Lachenal het leer naast. Ruststand: 1-0.

Na de theepauze was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Björn Vinke knalde de bal hard in de richting van het vijandelijke doel, maar zag de keeper van v.v. Zuidhorn ternauwernood redding brengen. Vervolgens waren het lange tijd vooral de gasten die de klok sloegen.

De rood-witten wisten het verzorgde voetbal van voor rust namelijk niet meer op de mat te leggen. Dit had veelvuldig balverlies tot gevolg en stelde de gasten in staat om in toenemende mate de aanval te zoeken. De Sluzigers werden hierdoor teruggedrukt op eigen helft en konden in deze fase enkel tegenhouden.

Meerdere malen werden de bezoekers gevaarlijk en moest Agterhuis handelend optreden. De grootste kans volgde na een uur spelen. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij de spits en hij leek het leer voor het inschuiven te hebben. Agterhuis bracht echter knap redding en hield zijn ploeg zodoende op de been. Via Karlo Naberman was DESZ vervolgens dichtbij een uitbreiding van de score. Hij stuitte op de doelman van de bezoekers.

Hierna waren het opnieuw de gasten die de thuisploeg de helpende hand boden. Eén van de middenvelders trapte namelijk opzichtig na en zag om die reden de rode kaart. Het verzet van v.v. Zuidhorn was hierdoor nagenoeg gebroken. De genadeklap volgde twee minuten later. Invaller Habieb Kalu brak door en schoof beheerst raak vanaf rechts: 2-0.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging v.v. Zuidhorn nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de rood-witten bleven redelijk eenvoudig op de been. Via Kisjes maakten zij enkele minuten voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een eind. De spits werd diep gestuurd en legde de bal met veel gevoel in de verre kruising: 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ de uitwedstrijd tegen v.v. De Weide. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Schutlanden.