​DESZ zegeviert in streekderby

Auteur: Remco Lachenal.

Maandag 18 maart | MEPPEL – De hoofdmacht van DESZ heeft de streekderby tegen FC Meppel gewonnen. Thuis gingen de punten eerder dit seizoen nog naar de Meppelers (0-2, red.). De rood-witten legden de basis voor de zege vlak voor rust, door één keer te scoren. Na de theepauze kwam de thuisploeg langszij, maar even zo gauw kwamen de Sluzigers weer op voorsprong om vervolgens het duel te beslissen: 1-3.

Op een winderig sportpark Ezinge werd om 14.30 uur afgetrapt voor de streekderby. Net als vorige week bleek de wind het voetbal behoorlijk te bemoeilijken. Hierdoor ontstond een rommelige wedstrijd, waarin voor iedere meter geknokt moest worden. In de 4e minuut leverde dit DESZ een eerste mogelijkheid op. Tom Kisjes kon echter net niet bij een bal die over de verdediging viel.

Aan de overzijde van het veld waren de gastheren twee keer gevaarlijk. Onder meer Jos Fidom was dichtbij de openingstreffer met een kopbal. De bezoekers stelden hier in deze fase twee mogelijkheden tegenover. Jarno Nieborg plaatste een vrije trap net naast het doel, terwijl Dimitri Kamerling een knal van afstand net over getikt zag worden.

De ploegen hielden elkaar grotendeels in evenwicht en leken te gaan rusten met de brilstand op het bord. Vlak voor rust besloot Kisjes echter anders. Hij pikte een te korte terugspeelbal op en drukte in twee instanties af: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze joegen beide teams op een treffer. Dit resulteerde in de 55e minuut in een grote kans voor de thuisploeg. Erwin Geertman wist redding te brengen vanaf de doellijn. Vijf minuten later leken de rood-witten via Danny Moorman (archieffoto) de voorsprong uit te breiden, ware het niet dat de grensrechter roet in het eten gooide.

Een minuut hierna was het aan de andere zijde van het veld wel raak. Een verre vrije trap van Rense van Dijk viel, gedragen door de wind, prompt achter Agterhuis in het doel: 1-1. Lang kon FC Meppel niet genieten van de gelijkmaker. DESZ deed namelijk onmiddellijk wat terug. Zij verdienden een vrije trap op de rand van het penaltygebied, welke werd getrapt door Kamerling. Het leer sloeg snoeihard binnen in de kruising: 1-2.

De gasten roken hierdoor bloed en gingen op zoek naar de beslissing. Kisjes was hier dichtbij. Zijn inzet belandde op de paal. Niet veel later besliste Kamerling het duel alsnog. Hij werkte een inzet van Kisjes tegen de touwen: 1-3. In het restant van de wedstrijd werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk. Agterhuis wist echter te voorkomen dat het nog spannend werd. Eindstand: 1-3.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij VEV'67. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Oostindie.

0-1 Tom Kisjes
1-1 Rense van Dijk
1-2 Dimitri Kamerling
1-3 Dimitri Kamerling