​DESZ zegeviert in knotsgekke seizoensafsluiter

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 12

Zondag 26 mei | GRAMSBERGEN – De hoofdmacht van DESZ heeft het seizoen afgesloten met een uitzege op S.V. Gramsbergen. De neutrale toeschouwer bleek deze middag de grote winnaar. Beide ploegen scoorden er namelijk lustig op los. Toen na negentig minuten de kruitdampen waren opgetrokken bleken de rood-witten toch één keer vaker doel te hebben getroffen: 4-5.

De gasten begonnen goed aan het duel. Via Dimitri Kamerling en Danny Moorman werden zij gevaarlijk. Een treffer bleef uit. Deze kwam er wel na een kwartier spelen. Karlo Naberman draaide een vrije trap met veel gevoel in de verre hoek: 0-1. Nog geen minuut later kwamen de gastheren bijna op gelijke hoogte. Het leer belandde echter op de dwarsligger.

Vier minuten later was de gelijkmaker alsnog een feit. David Houtman profiteerde optimaal van een fout in de Sluziger' defensie: 1-1. Tien minuten later herstelde Tom Kisjes de marge. Hij wist een afgemeten voorzet van Moorman tegen de touwen te schieten: 1-2. Kort hierna was ook de derde rood-witte treffer een feit. Invaller Ronny Bakker was met het hoofd trefzeker: 1-3.

DESZ zat hiermee op rozen. De koek voor wat betreft de eerste helft was hiermee nog niet op. Met nog vijf minuten te spelen leek Kisjes het duel namelijk vroegtijdig te beslissen. Hij zette zijn tegenstander aan de kant en ramde de bal diagonaal binnen: 1-4. Dat de bezoekers er hiermee toch nog niet waren, bleek al gauw. David Houtman bepaalde de ruststand: 2-4.

Na de theepauze ontspon zich een boeiend gevecht. Waar de thuisploeg voor haar laatste kans vocht, zochten de gasten naar de beslissing. Via Kisjes en Bakker werden laatstgenoemden gevaarlijk. De grootste kans viel aan de andere zijde van het veld te noteren. Een handsbal leverde S.V. Gramsbergen een strafschop op. Renee Agterhuis wist deze bekwaam te stoppen.

De rood-witten leken het duel vervolgens te beslissen. Moorman werd vrijgespeeld aan de rechterzijde van het penaltygebied en vond de verre hoek met een droge knal: 2-5. Lang kon DESZ weer niet van de uitbreiding van de score genieten. Sander ter Wijlen bracht de marge terug tot twee: 3-5.

De Gramsberger' hoop op een goede afloop bleef hierdoor in stand en werd in de laatste minuut van het duel nog eens extra versterkt door Houtman. Hij poeierde het speeltuig op schitterende wijze voorbij Agterhuis: 4-5. Enkele spannende minuten volgden, maar tot kansen kwamen de beide ploegen niet meer. Eindstand: 4-5.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen S.V. Marum, in het kader van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Karlo Naberman
1-1 David Houtman
1-2 Tom Kisjes
1-3 Ronny Bakker
1-4 Tom Kisjes
2-4 David Houtman
2-5 Danny Moorman
3-5 Sander ter Wijlen