​DESZ zakt verder weg

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 20

Zondag 15 november | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd in winst om te zetten. Ditmaal bleek FC Meppel te sterk. De rood-witten kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong. Na de theepauze kwamen de bezoekers echter al vroeg op gelijke hoogte, om vervolgens het duel naar zich toe te trekken door nogmaals te scoren. Verdere doelpunten bleven uit: 1-2.

In de beginfase van de wedstrijd hadden de Sluzigers het betere van het spel. Vooral via de rechterkant werd veel gevaar gesticht. Na een kwartier spelen leidde één van de aanvallen over die zijde tot een voorsprong. Ronny Bakker zette voor en vond Stef Raben voor het doel. Deze knalde het speeltuig ineens tegen de touwen: 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef DESZ de betere ploeg, ook al kregen de bezoekers nog wel een goede mogelijkheid. De grootste kans viel echter te noteren aan de andere zijde van het veld. Bakker werd alleen voor de keeper van FC Meppel gezet, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit deze tweestrijd. In het restant van de eerste helft waren Cor Koning en Gerjan Konterman nog dichtbij een treffer. Deze bleef uit. Ruststand: 1-0.

In de eerste minuten na de theepauze waren de rood-witten nog steeds sterker. Via invaller Remco Lachenal kregen zij nog een goede mogelijkheid, maar zijn inzet kon ternauwernood geblokkeerd worden. Langzaam maar zeker werden de gasten echter gevaarlijker. Dit leidde in de 56e minuut tot de gelijkmaker. Een corner werd door Steven Knotters binnen gekopt: 1-1.

Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd. De thuisploeg was geen schim van zichzelf en moest met lede ogen toezien hoe FC Meppel het heft meer en meer in handen nam. Een voorsprong kon gezien de veldverhoudingen ook niet uitblijven. Tien minuten na de gelijkmaker was het opnieuw raak. Een droge knal van Bas Kaldenberg sloeg binnen in de verre hoek: 1-2.

In de eindfase van de wedstrijd probeerden de rood-witten het wel, maar de ploeg was aanvallend onmachtig. De grootste kansen waren zelfs voor de bezoekers, die dankbaar gebruik maakten van de ruimte die ontstond achter de verdediging van de gastheren. De paal en lat werden nog geraakt, maar de beslissing bleef wonder boven wonder uit. Hierdoor bleeft het duel spannend tot het laatste fluitsignaal. Gescoord werd er echter niet meer. Eindstand: 1-2.

Volgende week speelt DESZ een oefenwedstrijd tegen Hatto Heim. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Cingellanden.