Nieuws

DESZ wint van Olympia'28 en speelt gelijk tegen FC Meppel

Bekijk alle foto's!
Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 54

Zondag 16 augustus | HASSELT- De voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor DESZ 1 nu écht begonnen. Afgelopen zaterdag speelde de hoofdmacht van DESZ een minitoernooi op Sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt. Tegenstanders tijdens dit mini toernooi waren Olympia’28 en FC Meppel.

DESZ-Olympia'28
Omstreeks 13:30 uur werd er afgetrapt op een zeer goed bespeelbaar hoofdveld in Hasselt. De eerste 20 minuten was het voor beide teams aftasten, de groen-witten waren in de beginfase van dit duel het meest dreigend tot grote kansen kwamen zij echter niet. DESZ pakte het na de drinkpauze goed op, het druk zetten werd bij vlagen goed uitgevoerd waardoor de bal snel veroverd kon worden op het middenveld maar ook de Sluzigers kwamen niet tot grote kansen. In de 21e minuut werd de wedstrijd opengebroken. Een lange bal van Naberman viel achter de laatste linie van Olympia'28, Kisjes zag de keeper te ver voor het doel en lobte de bal net onder de deklat, 1-0. Na dit moment werd DESZ sterker en drukte dat ook uit in het spelbeeld. Bij vlagen lieten de rood-witten de bal goed rond gaan en dat was dan ook de aanleiding van de 2-0. Aan de rechterkant van het speelveld verstuurde Konterman een goede steekpass op de diepgaande Krabbe. Daar waar Krabbe zelf kon schieten legde hij af op D. Moorman, laatstgenoemde kaatste de bal op Kisjes die Kuurman alleen voor de keeper zette. De nieuwkomer schoot de bal in de korte hoek, 2-0.Tevens was dit de eindstand van het eerste duel.

DESZ-FC Meppel
Rond 14:30 uur trapte DESZ af tegen FC Meppel. Meppel kreeg tijdens de beginfase de beste kansen via Jos Fidom en Pim ten Voorde. Bij de laatste kans van Pim ten Voorde volgde een treffer ware het niet dat de bal de achterlijn al gepasseerd had. Zo bleef de brilstand op het scorebord staan. Kort hierna opende Jos Fidom wel de score. Vanaf de 16 meter lijn schoot hij de bal in de linkerhoek, 0-1. Hierna werd DESZ dreigend. Kisjes had twee keer de kans om de score op gelijke hoogte te brengen maar zijn pogingen miste precisie. In de 26e minuut schoot Kuurman op fantastische wijze de 1-1 op het scorebord. Vanaf zo'n 40 meter schoot hij de bal achter Sander van de Belt. Na de gelijkmaker pakte DESZ de draad op en werd het gevaarlijk via Danny Moorman, Bas Klaver en Thomas Witte. Echter bleef de 1-1 staan tot het laatste fluitsignaal.

Selectie DESZ
Jordy Slager, Henrico Abma, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robbert Elken, Robert Redder, Herwin Talen, Mark Elken, Danny Moorman, Tom Kisjes, Etienne Moorman, Thomas Witte, Bas Klaver, Bjorn Vinke, Arjan Krabbe, Frank Kuurman.

Volgende week 22 augustus speelt DESZ een thuiswedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. Aanvang wedstrijd 14:30 uur tegen Bergentheim.

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams