DESZ wint van hekkensluiter HFC'15

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 21 oktober | HOOGKERK – Het vlaggenschip van DESZ heeft haar tweede overwinning van het seizoen behaald. In de uitwedstrijd tegen HFC'15 kwamen de rood-witten voor de theepauze al op voorsprong, door één keer te scoren. In het tweede bedrijf verdubbelden zij de marge, maar lieten zij de gastheren vervolgens terugkomen in de wedstrijd. Het slotakkoord was voor de Sluzigers: 1-3.

De bezoekers leken al in de eerste minuut op achterstand te komen, echter werd het doelpunt wegens een overtreding afgekeurd. De rood-witten waren in ieder geval gewaarschuwd. In de periode hierna namen zij het heft in handen en kregen zij een veldoverwicht. In de 12e minuut leverde dit een eerste kans op. Tom Kisjes mikte de bal te hoog.

Ruim vijf minuten later was Kisjes andermaal gevaarlijk. Na een voorzet vanaf links stuurde de spits de bal met zijn hoofd naar de korte hoek, maar hij zag de keeper knap redding brengen. De beste kans was vervolgens voor Ronny Bakker. Na een aanval over meerdere schijven ontving hij de bal in het penaltygebied, maar hij schoof het leer voorlangs.

Doordat DESZ haar kansen niet afmaakte en de thuisploeg hier aan de andere zijde van het veld weinig tegenover wist te stellen, leken de ploegen af te stevenen op een gelijke ruststand. Vlak voor de onderbreking besloot Kisjes echter anders. Bjorn Vinke verstuurde een afgemeten voorzet in de richting van de aanvaller en hij wist daar wel raad mee: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze gingen de Sluzigers op zoek naar een snelle beslissing van het duel. Tegelijk waren de gastheren vanzelfsprekend zoekende naar de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen toen hun spits alleen voor Renee Agterhuis verscheen. De sluitpost kwam echter als winnaar uit de strijd en hield zijn ploeg op de been.

Vijf minuten later verdubbelde Bakker de marge. Martijn van der Heide veroverde het leer op het middenveld en stuurde Bakker ineens weg. Hij poeierde het speeltuig diagonaal tegen de touwen: 0-2. Al gauw leek DESZ de score verder uit te breiden. Kisjes schoof raak maar deed dit in buitenspelpositie. De treffer werd derhalve afgekeurd.

Met nog zo'n tien minuten te spelen scoorde HFC'15 de aansluitingstreffer. Zij was al een aantal keren gevaarlijk geweest en zag bovendien een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Ditmaal was het wel raak. Vanaf rechts werd de bal opzij gelegd, wat Barteld Faber in staat stelde om de bal over de doellijn te werken: 1-2.

Door deze tegentreffer diende zich een spannende slotfase aan. Ondanks het feit dat de thuisploeg wel aandrong, werden zij niet meer gevaarlijk. De rood-witten kregen ondertussen meer ruimte en konden hierdoor het duel alsnog beslissen. Kisjes werd aangespeeld op de rand van het penaltygebied, draaide weg en maakte aan alle onzekerheid een einde: 1-3. In de slotminuut was Habieb Kalu nog dichtbij een treffer. De lat voorkwam een vierde Sluziger' treffer. Eindstand: 1-3.

Volgende week komt FC Meppel op bezoek bij DESZ. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Tom Kisjes
0-2 Ronny Bakker
1-2 Barteld Faber
1-3 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Remco Lachenal, Bjorn Vinke, Dimitri Kamerling, Martijn van der Heide, Ronny Bakker (Robin Rook), Karlo Naberman (Habieb Kalu), Tom Kisjes, Danny Moorman (Arjan Krabbe).