DESZ wint oefenduel van SC Rouveen

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 41

Zondag 1 maart | ROUVEEN- Het vlaggenschip van DESZ heeft het oefenduel uit bij Rouveen winnend afgesloten. De Sluzigers namen de leiding in dit duel maar Rouveen kwam voor rust nog langszij. Een kwartier voor het eindsignaal zette Esteie de 1-2 op het scorebord, eindstand 1-2.

Op een winderig sportpark kwamen beide ploegen in de beginfase niet verder dan kleine kansjes. DESZ kreeg de bal en nam ook het initiatief in de wedstrijd. Dit leidde in de 25e minuut tot een grote kans voor Kisjes. Een goede pass vanuit achteruit van Naberman wist Kisjes oog in oog met de keeper niet tussen de palen te schieten. Één minuut later was het wel raak voor de bezoekers. Danny Moorman verstuurde vanaf de linkerkant van het speelveld een goede voorzet op Kisjes, laatstgenoemde liep deze op slimme wijze binnen, 0-1.

Na de openingstreffer van de rood-witten begon het ontzettend hard te waaien. Het spel werd erg slordig en beide ploegen werd het voetballen onmogelijk gemaakt. Al kreeg DESZ nog wel een goede mogelijkheid op de 0-2. Toekomstig DESZ'er Herwin Talen speelde de bal terug op zijn doelman, gelukkig voor hem liep dit goed af want zijn terugspeelbal eindigde op de paal. Vlak voor rust kwam Rouveen langszij. Een diepe bal werd niet goed verwerkt door de verdedigers van DESZ. Agterhuis zag de bal te laat op zich afkomen waardoor hij geen redding kon brengen, ruststand 1-1.

Rouveen kwam scherp uit de kleedkamer en werd gevaarlijk via lopende mensen achter de laatste linie van DESZ. Echter leidde dit niet tot grote kansen voor de thuisploeg. DESZ kreeg in de 48e minuut een kans om wederom op voorsprong te komen. Een goede voorzet van Moorman werd gemist door Kisjes. Beide ploegen waren zoekend naar de juiste manier van spelen vanwege de weersomstandigheden. De rood-witten waren een aantal keer gevaarlijk maar wisten dit niet om te zetten in de score.

In de 70e minuut kwam DESZ op voorsprong. Een vrije bal van Danny Moorman eindigde in de muur. Vanuit een scrimmage kwam de bal terecht bij Mika Esteie. Esteie zette zijn tegenstander op het verkeerde been en haalde verwoestend uit in de korte hoek, 1-2. De laatste 20 minuten van de wedstrijd moest DESZ noodgedwongen verder met 10 spelers. Mark Elken verliet geblesseerd het veld en Robbert Elken werd uit voorzorg naar de kant gehaald. De tien Sluzigers wisten de 1-2 over de streep te trekken.

Renee Agterhuis, Bas Klaver (Martijn van der Heide), Robbert Elken, Karlo Naberman, Erwin Geertman, Etienne Moorman, Mark Elken, Arjan Krabbe, Mika Esteie, Danny Moorman, Tom Kisjes.

Foto's: Jan Willem Oldebeuving

Volgende week speelt DESZ de belangrijke thuiswedstrijd om de 2e periode tegen Gorecht. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.