DESZ wint oefenduel van Be Quick 1887

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 55

Zondag 19 januari | ZWARTSLUIS- Nadat vorige week het vlaggenschip een trainingskamp had afgewerkt in Mierlo, stond afgelopen zaterdag het oefenduel tegen 3e klasser Be Quick 1887 op het programma. In de rust van deze wedstrijd stond de brilstand op het scorebord, 0-0. Na rust wist DESZ tweemaal te scoren, wat de eindstand bracht op een 2-0 overwinning.

In de openingsfase van de wedstrijd waren het vooral de gasten die de wedstrijd controleerden. Binnen 4 minuten moest Agterhuis al tweemaal handelend optreden. DESZ kon zich er voetballend moeilijk onder uit spelen waardoor de gasten veelal de bal hadden. Na ongeveer 15 minuten spelen kwamen de Sluzigers beter in de wedstrijd en creëerde het in die fase dan ook de eerste mogelijkheid. Danny Moorman kwam door aan de rechterkant van het veld, zijn inzet ging rakelings voorlangs. Kort hierna volgde een grote kans voor Kisjes. Naberman verstuurde een pass achter de defensie van de Groningers, Kisjes zag de keeper voor het doel staan maar zijn inzet miste kracht waardoor de goalie makkelijk de bal kon vangen.

Na deze kansjes voor de Sluzigers speelde het spel zich vooral op het middenveld af. DESZ liet de gasten de bal, maar zij wisten hier weinig gebruik van te maken. In de 35e minuut had Naberman de brilstand van het scorebord kunnen schieten, zijn inzet werd vanaf dichtbij gekeerd door de goed keepende Jelte v/d Berg. DESZ had vlak voor rust nog op voorsprong kunnen zetten. Danny Moorman zette Krabbe alleen voor de keeper, oog in oog met de keeper wist Krabbe niet te scoren. Ruststand 0-0.

DESZ kwam in het tweede bedrijf beter uit de startblokken. Binnen 5 minuten had D.Moorman de openingstreffer op de schoen. Andermaal redde van de Berg zeer goed. DESZ oogde fel en zette hoger druk dan dat het in de eerste helft deed. Het was dan ook vooral wachten op de voorsprong voor de thuisploeg. Aan de andere kant van het veld werden de Groningers wederom gevaarlijk. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van het speelveld kon nét niet worden binnen gewerkt door Gino Fokkens.

In de slotfase van dit duel werd de wedstrijd dan eindelijk open gebroken. Karlo Naberman werd onreglementair naar de grond gewerkt en verdiende een strafschop. Danny Moorman schoot in de 80e DESZ op een 1-0 voorsprong. In de absolute slotfase tilde Kisjes de stand naar 2-0. D. Moorman verstuurde een slimme pass richting Kisjes. Laatstgenoemde schoot oog in oog met de keeper knap binnen. Eindstand 2-0.

Aanstaande zaterdag begint de competitie weer voor DESZ. Op sportpark de Cingellanden wordt om 14:30 afgetrapt tegen koploper SV Gramsbergen.

Opstelling DESZ: Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke (45'Bas Klaver), Etienne Moorman, Mark Elken (70'Max van Dijk), Arjan Krabbe, Robbert Elken (14'Martijn van der Heide), Danny Moorman, Tom Kisjes.