​DESZ wint oefenduel tegen OZC

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 27 januari | ZWARTSLUIS – Vanwege de algehele afgelasting heeft DESZ afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen derdeklasser OZC uit Ommen. Een duel waarin de rood-witten zegevierden. Al voor de theepauze waren zij eenmaal trefzeker. Na rust werden hier nog drie treffers aan toegevoegd, terwijl de gasten ook één keer doel troffen: 4-1.

De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd. Na zo'n tien minuten kwamen zij namelijk al op voorsprong. Tom Kisjes (archieffoto) werkte de bal op mooie wijze tegen de touwen: 1-0. DESZ was de betere ploeg en creëerde dan ook enkele mogelijkheden, maar te vaak ontbrak het aan scherpte in de afronding of eindpass. Aan de andere zijde van het veld bleven mogelijkheden uit. Ruststand: 1-0.

Na rust wijzigde het spelbeeld niet. Dit leverde de Sluzigers in de 66e minuut een verdubbeling van de marge op. Etiënne Moorman schoof het leer over de doellijn na een mooie aanval: 2-0. Zo'n tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Ditmaal was Ronny Bakker trefzeker, na een snelle ingooi van Kisjes: 3-0.

De rood-witte koek was hiermee nog niet op. Vier minuten later moest de sluitpost van OZC namelijk andermaal vissen. Kisjes was het eindstation van een snelle counter en noteerde zijn tweede van de middag: 4-0. Het slotakkoord was voor de bezoekers. De ploeg verdiende een strafschop, welke door Schuldink werd verzilverd. Hij bepaalde hiermee de eindstand: 4-1.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij De Weide. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Schutlanden.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Etiënne Moorman
3-0 Ronny Bakker
4-0 Tom Kisjes