​DESZ wint oefenderby met ruime cijfers

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 34

Zondag 19 augustus | HASSELT – Het eerste elftal van DESZ is met een ruime zege aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Tegenstander was Olympia'28, dat niet opgewassen bleek te zijn tegen de rood-witten. Voor rust waren de Sluzigers al twee keer trefzeker. Na de theepauze voegden zij hier nog vier treffers aan toe. Tussendoor wisten de gastheren de eer nog wel te redden: 1-6.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Via Tom Kisjes waren zij al gauw gevaarlijk. Hij stifte de bal net naast. Niet veel later was ook Danny Moorman dichtbij een treffer. Hij schoot de bal echter over. De thuisploeg stelde hier eveneens twee mogelijkheden tegenover. Beide keren hadden de voorwaartsen het vizier niet op scherp.

Na zo'n 25 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Zij verdienden een vrije trap aan de linkerzijde van het veld, die kort werd genomen door Dimitri Kamerling. Remco Lachenal ontving het leer en stuurde op zijn beurt Kamerling weg. De middenvelder kon ongehinderd doorlopen en poeierde de bal tegen de touwen: 0-1.

Vijf minuten voor rust wisten de rood-witten de marge te verdubbelen. Kisjes werd aangespeeld op het middenveld en draaide handig weg bij zijn directe tegenstander. Hij stuurde vervolgens Lachenal het penaltygebied in, die de sluitpost van de gastheren simpel omspeelde en de ruststand bepaalde: 0-2.

Onmiddellijk na de theepauze deed de thuisploeg wat terug. Kevin Veger profiteerde van een fout van de rood-witten: 1-2. Vijf minuten later werd de marge weer teruggebracht tot twee. Ronny Bakker had een mooie actie in huis en legde het speeltuig hierna panklaar neer voor Kisjes: 1-3. Niet veel later was Kamerling weer trefzeker. Hij knalde een vrije trap tegen de netten: 1-4.

Het verzet van Olympia'28 was hiermee gebroken. De Sluzigers konden hierdoor op zoek naar een uitbreiding van de score. Deze kwam er ook gauw. Kamerling werd vrijgespeeld in het zestienmetergebied van de thuisploeg, na een handig overstapje van Etiënne Moorman. Hij knalde het leer vervolgens hard in de verre hoek: 1-5.

Een minuut later was het opnieuw raak. Na een mooie aanval over de rechterzijde van het veld kwam de bal uiteindelijk terecht bij Danny Moorman. Hij werkte de bal in de korte hoek binnen: 1-6. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande donderdag speelt DESZ opnieuw een oefenwedstrijd. MSC is dan de tegenstander, in Steenwijk.

0-1 Dimitri Kamerling
0-2 Remco Lachenal
1-2 Kevin Veger
1-3 Tom Kisjes
1-4 Dimitri Kamerling
1-5 Dimitri Kamerling
1-6 Danny Moorman