DESZ wint met ruime cijfers

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 72

Maandag 28 mei | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft de laatste wedstrijd van het seizoen overtuigend weten te winnen. Thuis werd FC Klazienaveen op een fikse nederlaag getrakteerd. Al voor rust waren de rood-witten twee keer trefzeker. Na de theepauze voegden zij hier vier treffers aan toe. De bezoekers produceerden vervolgens nog wel een eretreffer: 6-1.

In de beginfase van het duel namen de Sluzigers het initiatief. Via Tom Kisjes kregen zij al gauw een grote kans. Hij stuitte op de doelman van de gasten. Niet veel later was diezelfde Kisjes opnieuw gevaarlijk. Ook Dimitri Kamerling was dichtbij een treffer. Zijn schot vanaf rechts belandde echter op de paal.

Na een krap half uur was het dan toch raak. Een voorzet vanaf links kwam terecht op het hoofd van Kisjes, die het leer diagonaal op doel kopte en de keeper van FC Klazienaveen pijnlijk zag mistasten: 1-0. Vlak voor rust leek Danny Moorman op weg naar een verdubbeling van de marge. Hij stuitte op de doelman van de bezoekers. De uitbreiding van de score volgde hierna alsnog. Kisjes werd weggestuurd en hield het hoofd koel: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Het moet de gasten er alles aan gelegen zijn geweest om snel na rust de aansluitingstreffer te scoren. De thuisploeg drukte deze hoop echter onmiddellijk de kop in. Kisjes werkte in de 46e minuut namelijk zijn derde van de middag tegen de touwen: 3-0. Het verzet van de bezoekers was hiermee gebroken. Dit stelde Kisjes vier minuten later in staat om de marge verder op te krikken: 4-0.

Het duel kabbelde hierna rustig voort. DESZ hoefde niet meer, terwijl FC Klazienaveen niet bij machte bleek. In de 85e minuut kreeg Cor Koning zijn publiekswissel. Hij stopt met voetballen na een verdienstelijke carrière. Joël Kats was zijn vervanger en maakte daarmee zijn debuut. In de eindfase zetten de gastheren nog twee keer aan. Habieb Kalu en Moorman verzorgden het toetje: 6-0. In de laatste minuut bepaalde Thyrran Lambers de eindstand: 6-1.

Door de zege stijgt DESZ op de laatste speeldag naar de vijfde plek in het eindklassement.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Tom Kisjes
3-0 Tom Kisjes
4-0 Tom Kisjes
5-0 Habieb Kalu
6-0 Danny Moorman
6-1 Thyrran Lambers

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Björn Vinke (Dennis Verhoeckx), Remco Lachenal (Habieb Kalu), Cor Koning (Joël Kats), Karlo Naberman, Dimitri Kamerling, Tom Kisjes, Danny Moorman.