DESZ wint interland van FC Siedlinghausen 1920

Auteur: Gerjan & Gerrit. Foto's: 25

Dinsdag 17 juli | Zet een bus met Sluzigers op weg naar Siedlinghausen - Winterberg en je hebt al een feestje zonder een bal te raken. Dat was vrijdag 13 juli het geval. Een gemêleerd gezelschap die zin had in een pot voetbal tegen de plaatselijke FC Siedlinghausen 1920 en in het weekend aansluitend het traditonele Schutzenfest.

Voor de DESZ –site beperken wij ons tot het sportieve gedeelte. Na een gelijkspel (2-2) in 2012 had de ploeg een sterke wil om deze keer de winst te pakken. Na de groepsfoto en de volksliederen kon de match beginnen. In de beginfase w as het even aftasten . De Duitsers speelde verzorgd en gecontroleerd ter wijl de Hollanders met lange ballen de spitsen en vleugels gevaarlijk waren. Toch ging het geruime tijd gelijk op en waren er kansen aan beide zijden. Naarmate de wedstrijd vorderde kamen de slusigers meer in de wedstrijd en zorge menigmaal voor onrust in de achterhoede van FC Siedlinghausen 1920. De druk werd groter en resulteerde uiteindelijk in een eerste doelpunt van Desz. Met de rust was het dan ook 0-1.

Na rust stelde de thuisploeg zaken op orde en maakte al snel de gelijkmaker. Toch werd DESZ sterker al waren er wel een paar hachelijke momenten voor het doel van DESZ. DESZ zette meer druk en nam wederom de voorsprong 1-2. In de laaste fase van de wedstrijd wisten de Duitsers toch weer langzij te komen en richting het eindsignaal leek het erop dat de match van 2012 zich zou herhalen. In de laatste minuten van de wedstrijd zette DESZ nog eenmaal aan en wist te scoren en de winst te pakken, eindstand 2-3. Een mooie pot voetbal in een karakteristieke omgeving met doelpunten van Nick, Hans en de winnende van Jarno.

Aansluitend was er met beide teams "grillen und trinken" en kon er gezellig nagepraat worden. Wellicht kunnen we onze Duitse vrienden ooit een keer verwelkomen in Zwartsluis. Wie weet!