DESZ wint in laatste test van Olde Veste

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 8

Woensdag 26 augustus | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ heeft in haar laatste oefenduel een overwinning geboekt op eerste klasser 'd Olde Veste uit Steenwijk. In het eerste bedrijf van de wedstrijd wist alleen de thuisploeg te scoren wat de ruststand bracht op 1-0. Na de rust breidde DESZ de score uit maar zag dat 'd Olde Veste knap langszij kwam. Het slotakkoord was echter weer voor de thuisploeg wat de eindstand bracht op 3-2 in het voordeel van de rood-witten.

Tijdens de beginfase van de wedstrijd waren het de bezoekers die gevaarlijk werden. In de 3e minuut had 'd Olde Veste de kans om de wedstrijd open te breken. Een voorzet vanaf de linkerkant kon niet goed worden weggewerkt door Gerjan Konterman, de bal viel voor de voeten van de spits van de blauw-gelen maar hij schoot de bal van dichtbij over het doel van Abma. In de beginfase golfde het spel op en neer, beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Zo redde Abma knap op een 1 tegen 1 duel met de spits, DESZ schakelde razendsnel om. Kisjes zette Thomas Witte alleen voor de doelman maar zijn schot werd goed gepareerd door de doelman van Olde Veste.

In de eerste 30 minuten van de wedstrijd kon aan beide kanten een doelpunt vallen. Zo werd 'd Olde Veste gevaarlijk via voorzetten vanaf de zijkant, waar aan de andere kant Herwin Talen en Mark Elken dicht bij een treffer waren. In de 30e minuut opende DESZ de score via een goedgenomen hoekschop van Danny Moorman. De bal werd strak bij de eerste paal gegeven en door een eigen verdediger binnen gewerkt, 1-0. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de bezoekers, dit leverde niks op. Ruststand 1-0.

De tweede helft werd afgewerkt op gras. Door problemen met de verlichting werd er uitgeweken naar veld 3. Beide teams moesten zich aanpassen en dat was goed terug te zien in het spelbeeld. Echter bleef het gevaarlijk voor beide doelen via voorzetten vanaf de zijkanten. Olde Veste werd iets beter dan de thuisploeg in deze periode maar DESZ wist te scoren. Een lange bal van Robbert Elken leek niet haalbaar voor Kisjes maar na goed druk zetten wist hij toch te scoren, 2-0.

In de laatste fase van de wedstrijd hield DESZ de ruimtes klein om via counters gevaarlijk te worden. 'd Olde Veste zocht vanuit de lange bal naar gevaarlijke momenten, die momenten kwamen er. Een lange bal vanuit achteruit kon goed verwerkt worden door de aanvaller van 'd Olde Veste, vanuit de tweede lijn werd de bal fantastisch binnen geschoten, 2-1. 'd Olde Veste rook bloed en drukte door, met succes. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van verdedigende middenvelder, hij besloot te schieten en schoot de bal strak in de beneden hoek, 2-2. Het slotakkoord was voor DESZ. Thomas Witte zocht de combinatie met Kisjes en werd in de diepte gestuurd. Witte was zijn tegenstander te snel af en de verdediger zag geen andere uitweg dan het maken van een overtreding in het 16 meter gebied. De bal ging terecht op de stip en werd in twee keer binnen gewerkt door Kisjes, 3-2. Dit was tevens de eindstand.

Selectie DESZ
Henrico Abma, Jordy Slager, Arjan Krabbe, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robbert Elken, Robert Redder, Bjorn Vinke, Etienne Moorman, Herwin Talen, Bas Klaver, Mark Elken, Frank Kuurman, Thomas Witte, Danny Moorman, Tom Kisjes.

DESZ speelt aanstaande zaterdag om 17:00 de eerste bekerwedstrijd tegen Pesse dat uitkomt in de 2e klasse zondag.

Foto's Jan Willem Oldenbeuving (volgen nog)