​DESZ wint en bekert verder

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 16 september | EMMELOORD – Het eerste elftal van DESZ heeft de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. In de uitwedstrijd tegen SC Emmeloord kwamen de rood-witten wel op achterstand, maar zij wisten nog voor rust weer op gelijke hoogte te komen. Na de theepauze drukten de Sluzigers hun veldoverwicht uit in de score, door driemaal doel te treffen. Het slotakkoord was voor de thuisploeg: 2-4.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Ronny Bakker werd knap vrijgespeeld door Etiënne Moorman, maar hij wist Tom Kisjes net niet te bereiken. Drie minuten later was het aan de andere zijde van het veld plotseling wel raak. Een voorzet vanaf links leidde tot een scrimmage voor het rood-witte doel, waarna Remco Jonkman het meest doortastend handelde: 1-0.

Vijf minuten later waren de gastheren dichtbij een vroege verdubbeling van de marge. Het leer werd echter voorlangs geschoven. Na iets meer dan twintig minuten kwamen de gasten op gelijke hoogte. Bjorn Vinke slingerde het speeltuig voor het doel, welke terechtkwam bij Tom Kisjes. Hij legde de bal op zijn beurt af op Etiënne Moorman, die het leer in de korte hoek knalde: 1-1.

In het restant van de eerste helft bleef DESZ de betere ploeg. Tot kansen kwamen zij in deze fase niet. SC Emmeloord loerde op de counter. Vlak voor rust leverde hen dit nog twee mogelijkheden op. Eerst bracht Robin Schoonewelle redding vanaf de doellijn. Niet veel later werd de bal voorbij Renee Agterhuis gekopt, maar kon deze ternauwernood tijdig weggewerkt worden. Ruststand: 1-1.

Na de theepauze behielden de rood-witten hun veldoverwicht. Na iets meer dan tien minuten leverde hen dit de voorsprong op. Gerjan Konterman kopte een corner van Etiënne Moorman tegen de touwen: 1-2. Krap tien minuten later wisten de gasten de voorsprong uit te breiden. Karlo Naberman schoot een vrije trap voorbij de sluitpost van de thuisploeg: 1-3.

In de fase hierna controleerden de Sluzigers het duel en gingen zij geduldig op zoek naar meer. In de 78e minuut kwam dat er ook. Een lange bal van Agterhuis kwam terecht bij Kisjes, die oog in oog kwam te staan met de doelman van SC Emmeloord. De spits faalde niet: 1-4. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Olav Sieljes de eindstand. Hij kopte de bal tegendraads binnen: 2-4.

Volgende week speelt DESZ haar eerste competitiewedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij The Knickerbockers. Aanvang: 14.30 uur, sportpark TKBello.