​DESZ wint en bekert door

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 17 september | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi in winst omgezet. Hierdoor plaatst de ploeg zich voor de volgende ronde. In de thuiswedstrijd tegen v.v. Ruinerwold kwamen zij eerst nog wel op achterstand. De gastheren toonden echter veerkracht en kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Na de theepauze maakten zij vervolgens het verschil: 5-1.

De rood-witten begonnen goed aan het duel. Binnen een minuut waren zij voor het eerst gevaarlijk. Dimitri Kamerling schoot van afstand maar de doelman van v.v. Ruinerwold wist simpel redding te brengen. Enkele minuten later was Tom Kisjes dichtbij een treffer. Hij kopte het leer echter op het dak van het doel.

Bij de eerste aanval van de bezoekers was het wel raak. Een schot vanaf rechts belandde via beide palen voor de voeten van de spits, die de bal in een leeg doel kon werken: 0-1. Kisjes had krap tien minuten hierna de gelijkmaker op de schoen. Wederom mikte hij het speeltuig te hoog. Na een half uur spelen was hij wel trefzeker. De spits was attent na een vrije trap van Karlo Naberman: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na rust kwamen de gastheren op voorsprong. Renee Agterhuis bracht redding op een knal van afstand en stuurde Kisjes ineens diep. Hij tikte de bal voorbij de uitstromende doelman, wat Danny Moorman in de gelegenheid stelde om af te drukken: 2-1. In de fase hierna was DESZ drie keer dichtbij een verdubbeling van de marge. Naberman en Kisjes (twee keer) waren gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd waren de Sluzigers alsnog trefzeker. Invaller Björn Vinke vond Kisjes met een prachtige pass, die de bal beheerst aannam en tegen de touwen werkte: 3-1. Het verzet van de bezoekers was hiermee definitief gebroken. Via Kamerling werd de score al gauw verder uitgebreid: 4-1.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Etiënne Moorman voor het slotakkoord. De middenvelder veroverde zelf de bal en stuurde vervolgens Danny Moorman weg. De spits legde het leer op zijn beurt terug op eerstgenoemde, die simpel raak wist te schieten en daarmee de eindstand bepaalde: 5-1.

Volgende week zaterdag speelt DESZ haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Drenthina komt dan op bezoek. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Speler v.v. Ruinerwold
1-1 Tom Kisjes
2-1 Danny Moorman
3-1 Tom Kisjes
4-1 Dimitri Kamerling
5-1 Etiënne Moorman

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg (Björn Vinke), Robin Rook, Mark Elken (Etiënne Moorman), Dimitri Kamerling, Karlo Naberman, Tom Kisjes (Yaniek Elken), Danny Moorman.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving