Desz vrouwen pakt 6 punten in drie dagen

Auteur: Jacqueline Mastebroek. Foto's: 33

Zondag 26 januari | Zaterdag 25 Januari - Vandaag stond een inhaalwedstrijd op het programma tegen Flevo Boys vrouwen 1. Na een drukke week stonden de dames vandaag alweer klaar op het veld om de 3 punten in Zwartsluis te houden.

We begonnen wat rommelig aan de wedstrijd maar na een aantal minuten kwamen we toch redelijk op gang. Imogen had zichzelf mooi vrijgespeeld, ze vergat echter uit te halen en liep de drukte in voor het doel.

Door goed doordrukken van het middenveld ontstond er veel druk op de verdediging van de tegenstander waardoor er veel ruimtes ontstonden, van die ruimte maakte Iris Dijkslag gebruik, ze opende de score, 1-0.

De dames kregen de smaak goed te pakken zo ontstonden er verscheidene aanvallen, Iris Dekker schoot hier nog op de paal.

Door een overtreding op een speelster van Flevo Boys kreeg DESZ nog een vrije trap tegen, hierop volgde een fantastische redding van Ilse die de bal net voor de doellijn wist te pakken. Na een kansrijke eerste helft, floot de scheids af voor de rust.

Ruststand 1-0.

De dames werden in de rust even goed toegesproken en er werd gewezen op dat we onze kansen meer moesten gaan benutten en het spel, zoals we dat speelden, moesten hervatten. DESZ begon de tweede helft rumoerig, daar waar DESZ wat verzaakte pakte Flevo Boys haar kans. Zo kwam het met een hele grote mogelijkheid, deze wisten ze niet te benutten. Hierna bleven de kansen uit omdat het spel gelijk opging. Na een overtreding van Hanneke ontstond er een akkevietje tussen de scheids en een speelster van Flevo Boys. Zij was het niet eens met de beslissing van de scheids en liet dat duidelijk horen. De scheids bestrafte dit met een gele kaart en zo kwam DESZ tegenover 10 man te staan. Hierdoor kwam DESZ weer in een iets aanvallender sfeer terecht.

Zo komt Gaby met een goede actie langszij en waagt een schot op goal, de keeper kan nog net redden en zo blijft de stand hetzelfde.

Niet heel veel later komt er een kans voor Mari-José uit een voorzet, zij draait weg bij haar tegenstandster en schiet op goal, de keeper zit er helaas opnieuw bij.

Zo ontstaat er een beeld van de tweede helft waarbij het eigenlijk gelijk op blijkt te gaan, echter begint Flevo Boys meer te drukken en wordt het voor DESZ steeds moeilijker om een aanval op te bouwen.

Om de overwinning veilig te stellen zou een tweede goal dus erg gunstig zijn. DESZ besluit het weer op een aanvallen te zetten en zo worden er wat kansjes gecreëerd. De echte doorslaggevende kans komt voort uit een goede steekbal van Jacqueline op Imogen, zij komt 1 op 1 met de keeper en legt de bal beheerst in het net, 2-0.

Zo lijkt het spel gespeeld te zijn en na een aantal minuten klinkt dan ook het fluitsignaal.

De drie punten blijven thuis en de dames van DESZ mogen trots zijn op hun prestaties van deze week.