Nieuws

DESZ Vrouwen 7x7 staan op de kaart!

Auteur: Lambert Kats.

Dinsdag 17 maart | Vrijdagavond 20 maart vanaf 19.00 uur eerste competitieronde bij DESZ op sportpark De Cingellanden waar vijf vrouwenteams wedstrijden spelen, en DESZ VR7x7 twee wedstrijden speelt.

Hoe is het zover gekomen:

Oktober vorig jaar ontstond het idee om een vrouwen 7-tal te realiseren. Na een inventarisatie via Facebook leek er voldoende animo (14) om van start te gaan. Het verzoek Van Willeke Esteie kwam om met deze vrouwen ook de competitie in te gaan.

Na wat navraag gedaan te hebben bij de KNVB samen met Gerjan Spit, kwamen we uit op een officiële KNVB vrijdagavond competitie, wat de vrouwen wel prima vonden omdat de meeste andere verplichtingen hadden op zaterdag (de kroost die ook voetbalt).

Trainingsopkomst op Dinsdagavond was wat wisselvallig, variërend van 4 tot 9 speelsters.

De dames werden op een avond bij elkaar geroepen en er werd aangegeven dat wanneer DESZ zich inschrijft voor de competitie er ook voldoende speelsters moeten zijn, en ook een groot aantal nog spelend-lid moesten worden. Vol enthousiasme werd die avond besloten er voor te gaan.

Binnen no-time vlogen de aanmeldingsformulieren met pasfoto's bij Jaap Muis door de brievenbus op de mat, en gaf Gerjan Spit het DESZ 7-tal op voor de competitie.

Begin februari werd de indeling bekend en begonnen de dames steeds meer "warm" te lopen voor het 7-tal, wat vooral goed te merken is in de Team-App (waar ik tijdelijk in zit), deze begint elke dinsdagmiddag warm te lopen, en als dan even kijk staat de teller alweer op 67……….!

Ook voor de tenues moest nog gezorgd worden, er is nog geen officiële teamsponsor dus moest er eerst in een reservetenue gespeeld worden, de dames echter wilden echter perse in het vertrouwde DESZ rood-wit spelen (begrijpelijk) en zo kwam het dat tijdens een overleg in de oude commissiekamer Julian Schokkenbroek toevallig voorbij kwam, de vrouwen grepen hun kans, en stormden het materiaalhok in met Julian, net zolang onderhandelend tot ze met rode shirts, witte broeken, rode sokken en een compleet keeperstenue weer tevoorschijn kwamen. Ook geregeld dus!

Er moest nu natuurlijk geoefend worden, samen met Gerjan diverse clubs aangeschreven en gebeld, maar door andere verplichtingen of niet voldoende opkomst lukte het maar niet om een tegenstander te vinden op 6 maart, dan maar trainen op vrijdagavond 6 maart.

Vervolgens wel een uitnodiging van Oldemarkt ontvangen om mee te doen aan een vrouwentoernooi op vrijdagavond 13 maart, de dames maken een vliegende start en pakken die avond de beker (zie verslag op de site)!

Dat belooft wat met deze dames, komt daarom allemaal vrijdagavond naar sportpark De Cingellanden om ons DESZ 7x7 vrouwenteam aan te moedigen om de eerste punten binnen te halen!

PS: VR7x7 houdt zich natuurlijk nog aanbevolen voor een shirtsponsor, want wie wil nou niet deze toppers sponsoren?

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams