DESZ Vrouwen 1 aan de top!

Auteur: Marith Schipper. Foto's: 59

Maandag 23 januari | Met een sterke voorbereidende training, geen drankjes en dansjes op de vrijdagavond en de wekkers op standje 'Geen tijd voor de zaterdagochtend' verscheen dames 1 goed ingepakt, fit en gemotiveerd op het sportpark.

Om 9.15 uur klaar voor het whiteboard waar de basiself op gekrabbeld werden. De mindset voor deze wedstrijd: "Ons eigen ding doen en ons niet laten afleiden" werd hier al direct op de proef gesteld. Een telefoon uit het jaar 0, waar veel speelsters niet eens van wisten dat deze in de ruimte hing, bleef onheilspellend rinkelen. Nadat het telefoontje beantwoord werd, maar teruggebeld bleef worden, toonden de trainers hoe we zoiets konden fixen: de stekker uit het spel van de ander trekken. En dus ook uit deze telefoon. Zo kon de bespreking ongestoord verder.

En zo startte de wedstrijd ook. De pass trap oefening van donderdag was goed terug te zien. Er werd strak getikt, de verdediging zat goed op de aanvallers van Dwingeloo en zo startten we hoog op de zijde van de tegenstander. Waar een kleine miscommunicatie tussen verdediging en de supershowkeeper bijna in een 0-1 eindigde, was daar Julia, zo scherp als zij zich de rest van de wedstrijd bleef tonen, die de bal van de lijn tikte. 0-0.

De toeschouwers lang de lijn, de volle bank en andere bezoekers van de Cingellanden konden een fysiek gespeelde 1e helft zien. Waar geknokt werd, strakke balletjes langs de verdediging van Dwingeloo werden gespeeld, onze keepster karatekicks toonde om de 0 te houden, maar ook een 1e helft waar ondanks heel wat aanvallen vanaf DESZ haar zijde ook voor ons de teller op 0 bleef staan.

Met een 0-0 keerden we dan ook naar de kleedkamers.

Maar waar wij iets meer aanvallen nodig hadden om de bal in de goal te krijgen, lukt het Dwingeloo, nog voor de toeschouwers allen weer langs de lijn stonden, na de rust, de 0-1 op het scorebord te krijgen. Vanaf de bank van DESZ klonk de wijze raad van één van onze fanatieke speelsters: "opzwepen die boel. We gaan dit niet verliezen!" En dat was, wat er inderdaad ook niet ging gebeuren.

Een aanval waaruit de spits van DESZ voor de goal kwam, leek te eindigen in de handen van de keepster van Dwingeloo. Waar de bank, trainers en toeschouwers net allen hun hoofd bogen van teleurstelling, stond het team te juichen toen zij weer opkeken. Wat er daar in die goal gebeurde is voor velen nog steeds een vraag, maar wat er wel zeker te zien was, was dat die bal toch echt in de goal lag. 1-1. En een portie strijdlust extra erbij. Met nog een klein half uur op de klok hopelijk nog genoeg ruimte om die drie punten binnen te hengelen.

Strak op je mannetje. Blijven tikken. Vechten voor elkaar. Samen één team. Een bank die niet meer kon blijven zitten van de spanning en coachende toeschouwers. Dit moest toch gaan lukken!? Even leek, nadat Hannah, binnen de 16 onderuit gehaald werd dat een penalty misschien het verlossende antwoord kon betekenen. Echter ging de bal niet op de stip. Enkele minuten later was het wél raak en belandde de bal op de stip..

Een supershowkeeper ben je niet zomaar. Dat kenden we al vanuit de beker: je stopt penalty's en je kan ze erin schieten. En ook vandaag bewees ze haar naam weer. De bal ging de goal in. 2-1.

Zo her en der kwamen er nog kansen. Beide ploegen bleven knokken. Tandenknarsend keek iedereen toe. Maar niets is minder waar. De stand bleef 2-1. Dwingeloo zonder punten naar huis en DESZ drie punten erbij. En dat betekent: EEN KOPPOSITIE.