DESZ VR1 zet zegereeks in competitie voort

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Zondag 16 oktober | Een nieuwe zaterdag brak aan en weer een nieuwe tegenstander stond klaar. In Noordscheschut VR1 vond DESZ opnieuw een geduchte tegenstander.

In dezelfde competitie als CSVC waren zij vorig seizoen op de derde plek geëindigd. Maar eigenlijk werd dit kampioenschap pas in de laatste 3 weken beslist, en deden ze daarvoor nog volop mee. Met over het hele seizoen een doelpuntengemiddelde van 4,35 doelpunten per wedstrijd was ook duidelijk dat we te maken hadden met een veel scorende ploeg. De 5-0 en 6-0 uit de eerste twee competitiewedstrijden waren hier opnieuw een bewijs van. Opletten was dus geboden.

Al snel werd er een duidelijk spelbeeld zichtbaar. Noordscheschut probeerde vooral met lange ballen de ruimte achter de verdediging te zoeken. Met hun snelle linksbuiten hoopten ze vooral op die manier gevaar te stichten. Maar de verdediging van DESZ, met Julia in de hoofdrol, had dit goed door en was hier uitstekend tegen opgewassen. Hiermee wist de uitploeg eigenlijk vanaf begin af aan de angel uit de Noordscheschut aanval te halen.

DESZ had op haar beurt ook nog wel wat moeite om tot goede aanvallen te komen. Al bevond het spel zich wel grotendeels op de helft van Noordscheschut, de 16 bleef vrijwel ongeroerd. Tot het moment dat Hannah een diepe bal nog knap wist voor te trekken. Waar de verdediging eigenlijk al dacht dat de bal uit zou gaan, schrokken ze zichtbaar van het feit dat deze toch nog voor het doel belandde. Britt geloofde er wel in en stond op het punt de bal binnen te tikken, ware het niet dat een verdediger van Noordscheschut het werk al voor haar deed 0-1!

Dit doelpunt werkte bevrijdend en qua opbouw ging DESZ steeds beter voetballen. Noordscheschut daarentegen bleef het met lange ballen proberen, maar maakte hierin weinig kans. Één keer zorgde een miscommunicatie voor een spannend moment. Maar vanuit een moeilijke hoek wist hun rechtsbuiten het praktisch lege doel niet te bereiken.

De rust werd opgezocht met een 0-1 voorsprong. De tweede helft ging DESZ weer op dezelfde voet verder. Even stonden ze onder druk het begin van de tweede helft, maar daarna controleerden de dames het spel en gaven niks meer weg. Halverwege de tweede helft werd de score verdubbeld en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een mooie steekbal precies tussen de verdedigers door van Demi maakte Hannah de bal knap af in de korte hoek 0-2.

Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met 9 punten uit drie wedstrijden mogen de dames zich voor nu even koploper noemen. Hopelijk lukt het om deze status nog lang vast te houden!