DESZ VR1 zet goede reeks door

Auteur: Meike Bakker.

Dinsdag 15 november | Afgelopen zaterdag vertrokken de dames van DESZ rond 13.00 uur richting Pesse. Het zonnetje kwam er nog bij en vol goede moed gingen de dames zich omkleden. Pesse – DESZ is altijd een bijzonder wedstrijd. We hebben nog niet vaak van Pesse gewonnen, meestal werd het gelijk of er werd verloren.. helaas. In de kleedkamer maakte Richard de opstelling bekend. Na het omkleden liepen we rustig naar het veld om de warming-up te starten, volgens Richard en Elco kon dat allemaal wel wat sneller…

Om half 3 begon de wedstrijd. We begonnen wat slap aan de wedstrijd. Pesse was ons vaak net een stapje voor. Na een ongeveer een half uur spelen kregen wij, via Miranda, een grote kans, helaas kwam de keeper goed uit en kon er niet gescoord worden. Kort daarna kwam er een mooie pass op Anne Mieke (weet niet meer wie hem gaf) en Anne Mieke liep snel richting de goal. Het leek alsof ze los was maar opeens wat daar een Pesse speelsters. Op het moment dat Anne Mieke zou schieten raakte de speelster de bal en schoot hem in eigen doel! We stonden 0 – 1 voor! Kort daarna kwam Pesse met een snelle aanval, in eerste instantie kon Lisanne de bal nog tegenhouden maar helaas belandde de bal uiteindelijk toch in de netten, 1 – 1. Met deze stand gingen we de rust in.

Na een peptalk van Richard en Elco gingen we weer vol goede moed het veld op. We begonnen een stuk sterker wat ook resulteerde in een aantal kansen. Helaas gingen deze er niet in. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe gekker het spel werd. Waar de scheidsrechter steeds meer het spel naar zijn hand ging zetten. We kregen vrije trappen tegen waar we niets van snapten. Na een overtreding op Maike kreeg ze geel omdat ze bij het neerkomen per ongeluk de tegenstander raakte en zo waren er meer dubieuze beslissingen.Toch bleven we, net als Pesse op zoek naar een doelpunt. Met nog een aantal minuten op de klok kwam er een mooie actie vanaf de rechterkant. De bal kwam voor en Anne Mieke schoot, moet eigenlijk zeggen; schoof, de bal bij Pesse in de goal! 1- 2 voor DESZ! Helaas raakte ze daarbij geblesseerd. Met nog iets meer dan 5 minuten op de klok werd het nog behoorlijk spannend. Pesse ging vol in de aanval. Gelukkig komen we de aanvallen van Pesse tegenhouden en wonnen wij met 1 – 2 van Pesse! A.s. zaterdag hebben wij geen competitie wedstrijd. De eerste voldoende wedstrijd is op zaterdag 26 november, thuis tegen Flevo Boys. Hier hopen wij onze goede reeks door te zetten.