DESZ VR1 wint van Espel VR1

Auteur: Julia Dekker.

Woensdag 6 november | Op zaterdag 2 november vond de wedstrijd tussen DESZ VR1 en Espel VR1 plaats. Espel staat in de competitie onder de dames van DESZ, dus er was extra motivatie om deze winnen.

Om 14.30 is daar het startsignaal van de scheidsrechter. De bal rolt nog maar net met daar al de eerste kans; in de 3e minuut is het 1-0 voor DESZ door een doelpunt van Miranda. Een heerlijke start die we voortzetten. Voorin bij de rechter cornervlag weet Miranda de bal voor het doel te krijgen waar Sylvia compleet vrij staat. Ze kan hem met klein tikje in het doel schieten. 2-0! Daarna volgt een grote kans van Mari-Jose. Ze komt ,door een bal van Miranda, 1 op 1 met de keeper maar helaas gaat de bal net naast. In de 15e minuut krijgt Miranda de bal weer voor de voeten, ze besluit uit te halen. Door een blunder van de keeper vliegt de bal weer in het net; 3-0. Dat gaat makkelijk, maar dan zakt DESZ wat in. Vanuit een corner schiet een speelster hem via een rebound over onze keepster heen in het doel 3-1... Daarna wordt er weer lekker getikt door de dames. Hannah vraagt rechtsvoor om de bal. Ze neemt hem aan en maakt de 4-1! In de 40e minuut wordt er een corner genomen door Sylvia. Hannah schiet maar de bal wordt geblokt, de rebound is voor Iris Dekker, en het is 5-1.

Na wat wissels begint DESZ wat slordig aan de tweede helft. Hierdoor krijgt Espel wat meer ruimte. In het zestienmetergebied van DESZ wordt er hands gemaakt. Penalty voor Espel. De bal vliegt net langs de hand van de keepster. 5-2... In de 70e minuut krijgt Lisanne onverwachts een bal op haar nek. Ze heeft erg veel pijn en de wedstrijd moet worden gestaakt. Een abrupt einde van de wedstrijd.