DESZ VR1 wint nipt

Auteur: Yael Esteie. Foto's: 5

Donderdag 17 september | Op zaterdag 12 september, 14:00, was het eindelijk zover: de competitie ging van start. De dames van DESZ waren vastbesloten om de drie punten in Zwartsluis te houden in het duel tegen Vitesse '63 VR2. Enkele weken geleden werd er ook al geoefend tegen deze dames; toen werd er met 4-1 gewonnen door de dames van DESZ. Er was dus ook gezonde spanning bij de dames van DESZ; zou het ze dit keer ook weer lukken..?

De wedstrijd begon gelijk spannend. Na een mooie actie van Julia komt de bal bij Iris Dekker, die de bal net niet voor de goal krijgt door goed verdedigend werk van Vitesse '63. Gelijk daarna, in de 5e minuut, komt er een kans voor Imogen die vrij komt voor de keeper. De keeper blokt het schot van Imogen, waaruit een rebound ontstaat. Deze rebound wordt echter niet benut en de bal gaat naast. In de 10e minuut speelt Jacqueline een prachtige crosspass richting Hannah die zichzelf vrij loopt en het net probeert te vinden: helaas tikt de keeper de bal net over het goal, waardoor DESZ een corner verdient.

De corner wordt genomen en gaat over de keeper heen, waardoor Imogen de bal in kan tikken: 1-0. Niet lang daarna is daar wederom Imogen: zij weet zich vrij te spelen en weet de bal langs de keeper in het goal te tikken: 2-0. Na coaching van trainer Christiaan komt er weer een mooie crosspass, ditmaal van Demi, op Hannah die de keeper passeert en knap afwerkt: 3-0!

De dames van DESZ verliezen scherpte. Klungelig voetbal voor de goal en Vitesse '63 krijgt kans om te schieten. Helaas resulteert dit in de 21e minuut in de 3-1. DESZ komt hierna langzamerhand weer terug en beheerst het spel. De dames van DESZ tikken keurig onder de druk van Vitesse '6e uit en bewaart de rust. In de 34e minuut is daar echter weer een kans voor Vitesse '63, die niet benut wordt. Hierna raakt DESZ het overzicht een beetje kwijt, waardoor Vitesse '63 meer begint te tikken. Hier laten de dames van DESZ zich echter niet door afschrikken en proberen het spel weer te beheersen. In de 42e minuut komt DESZ weer terug via een ingooi: Miranda draait zichzelf vrij en scoort prachtig de 4-1. Helaas heeft Vitesse '63 hier gelijk antwoord op en scoort in de 43e minuut de 4-2.

De dames van DESZ laten na de rust een heel ander spel zien dan in de eerste helft. Helaas resulteert dit in de 51e minuut in een (mooi en vanuit een bijna onmogelijke hoek) doelpunt van Vitesse '63. DESZ probeert hierna het spel weer te beheersen, echter is in de 65e minuut het spel nog steeds niet zoals DESZ voor ogen had.

Na een aantal wissels aan de kant van DESZ gaat het spel alle kanten op en is het hard tegen hard. In de laatste tien minuten probeert DESZ met hun laatste krachten het spel in het slot te gooien. In de 85e minuut lijkt het moment er dan toch daar te zijn: een lange bal komt bij Melissa terecht, die probeert om de keeper uit te spelen. Helaas lukt dit niet en legt ze af op Hannah, die voor open goal net naast schiet.

Vitesse '63 weet zich vervolgens hun weg te vinden richting het goal van DESZ, maar Julia steekt hier op het juiste moment een stokje voor. De scheids fluit af en de wedstrijd eindigt in 4-3 winst voor de dames van DESZ. De eerste 3 punten blijven in de sluus en dat was ons doel, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Op naar zaterdag 19 september, dan spelen de dames van DESZ om 14:30 tegen ST FC Meppel/Alcides VR2.