Nieuws

DESZ VR1 wint met ruime cijfers van Pesse VR2

Bekijk alle foto's!
Auteur: Marith Schipper. Foto's: 2

Zondag 29 januari | ​Een week nadat we de zéér gewilde 3 punten tegen Dwingeloo in Zwartsluis hielden, staat de volgende wedstrijd op het programma. Ditmaal komt Pesse VR2 op bezoek. Goed uitgerust, met een krachtige, korte bespreking op zak en met een uitgebreide warming-up in de benen kon om 12.15 uur afgetrapt worden.

Met nog geen twintig minuten op de teller was er één ding wat zeker was: die keepster van Pesse ging het ons niet makkelijk maken. DESZ kreeg genoeg kansen, genoeg mogelijkheden en genoeg ruimte. Maar stuitte voortdurend op de keepster van Pesse die, ondanks de felle zon vol in haar gezicht, duidelijk liet zien wie de baas was in de goal. En als je dacht dan eindelijk de keeper gepasseerd te hebben, stond daar nog net een speelster in het groen wit, die de bal van de lijn tikte. Maar er werd niet opgegeven. Zo voegde het middenveld zich ook meer en meer bij de aanval. Maar op de goal moesten we, dankzij sterk keeperswerk van Pesse, toch nog even wachten.

En dan denk je dat daar de verlossende, tevens verdiende, 1-0 valt. Hannah speelt de bal keurig de goal in in de 21e minuut. Helaas gaat de vlag omhoog. Een aantal minuten later bolt het net weer. Wéér zwaait de vlagger van Pesse hard met de vlag. Ditmaal echter niet terecht: deze opbouw, die Imogen afrondt na een perfecte pass van Demi, was keurig volgens de regels. 1-0.

En dan gaat het snel. De keepster van Pesse bleef stevig staan, maar het lukte ons beter om de gaatjes te vinden. Zo wordt er zelfs even naar de trainer gebeld door toeschouwers om te vragen of we wel door hebben dat de stand nog helemaal niet kloppend op het bord staat. Want, inmiddels staat het 3-0. En die stand loopt op. Zo wordt het 4-0 en 5-0. Mede door het hoofdje van Kats, die ondanks haar twee uur durende nachtrust na een nachtdienstje, knap haar koppie erbij heeft deze wedstrijd, haar beentjes uiteraard goed glimmend van de vaseline, en de bal de goal in krijgt.

Even lijkt onze geblesseerde showkeeper de show te gaan stelen in de spits. Met de beentjes nog warm van haar wedstrijdje padel op de vroege ochtend, krijgt ze de bal zo de goal in. Maar zo eerlijk als zij is, geeft ze aan dat de bal via haar hand de goal in rolde. De stand blijft 5-0. Echter wordt dit niet de eindstand. Waar we Carolien vorig jaar helaas moesten uitzwaaien wegens een studie, zijn we blij dat we haar nu weer wekelijks op het sportpark zien. Ondanks een week griep, toont ze zich scherp en bekroont ze de speelminuten met een goal. 6-0.

Volgende week niét de return bij Dwingeloo, maar een weekje rust. Op naar 11 februari waar we Hollandscheveld mogen verwelkomen op ons sportpark om de koppositie te verdedigen en te verstevigen.
Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams