DESZ VR1 vs. Creil, Bant, RKO Combinatie

Auteur: Julia Dekker. Foto's: 8

Zondag 3 september | Op een zonovergoten zaterdag, stonden DESZ VR1 en Creil, Bant, RKO Combinatie tegenover elkaar voor een voetbalwedstrijd waarbij zelfs de zon een plekje op de tribune wilde bemachtigen. De aftrap was daar, met beide teams die naarstig op zoek waren naar hun innerlijke voetbalgoeroe en naar de perfecte opstelling.

In de 9e minuut leek Lisa vastbesloten te zijn om de paal tot haar nieuwe beste vriend te maken, direct daarna een voorzet van Lisanne op Annemieke.

Helaas sloeg Anne's schot de bal hoog de lucht in, bijna de buurtvogels meenemend op een ongeplande reis maar in de 15e minuut kregen we dan wel een doelpunt te zien! Renee veroverde de bal op de middellijn, en stuurde het leer naar voren. Annemieke, alsof ze een raketlanceerder hanteerde, schoot van ver weg en trof het doel. 1-0 voor DESZ V1.

In de 20e minuut vond een wissel plaats waarbij Hannah, Annemieke verving. Een minuut later resulteerde een voorzet van Hannah in een hilarisch hoogvliegend schot van Carolien dat ergens in de buurt van de plaatselijke moeras landde.

In de 23e minuut kreeg Hannah een kans waarbij ze één op één met de keeper stond. Ze schoot met overtuiging, maar raakte slechts de paal, waardoor de paal inmiddels overwoog een eigen Instagram-account aan te maken want wat was hij geliefd deze middag. De rebound ging helaas over het doel, wat leidde tot verhitte debatten onder de supporters over de zwaartekracht.

In de 26e minuut kreeg Demi haar moment om de paal te leren kennen in een één-op-één situatie, maar de keeper van Creil, Bant, was vastbesloten om zijn doel te verdedigen als een middeleeuwse kasteelheer.

Het meest hilarische moment van de eerste helft vond echter plaats buiten het veld, toen Angelina al worstelend met een aantal bidons van het krat viel. Een typische Ansie actie.

Na de rust, in de 46e minuut, resulteerde een corner voor DESZ VR1, maar deze werd helaas gemist, alsof de bal plotseling het idee had om een schuilplaats in de buurt van de cornervlag te zoeken.

In de 49e minuut was het eindelijk weer tijd voor wat actie op het scorebord. Jari veroverde de bal en speelde deze naar Imo. Imo deed een soort van regendansje om haar verdediger heen en schoot de bal in het doel, waardoor DESZ VR1 de voorsprong uitbreidde naar 2-0.

Slechts drie minuten later, in de 52e minuut, trok Hannah haar sprinters aan en ging op zoek naar de achterlijn. Ze gaf een voorzet die Imo bij de tweede paal in het net schoot. 3-0 voor DESZ VR1.

In de 54e minuut kreeg de tegenstander een kans, maar Miranda besloot dat ze de bal met haar voet wilde leren praten en werkte hem resoluut weg.

De wedstrijd ging verder met kansen aan beide kanten, en in de 65e minuut schoot Jari de bal net naast het doel door een spectaculaire redding van de keeper, die zich ontpopte tot de held van Creil, Bant.

In de 67e minuut dribbelde Hannah als een jongleur met de bal vanaf de rechterkant, maar de bal rolde net voorlangs het doel, alsof hij besloot een kleine pauze te nemen voordat hij zijn volgende avontuur begon.

Uiteindelijk werden er nog wat kansen gecreëerd, maar de wedstrijd eindigde zonder verdere doelpunten. DESZ VR1 pakte de overwinning met een eindstand van 3-0, en de zonovergoten zaterdag was zeker een dag om te onthouden. De paal zal ook nog lang napraten over zijn avonturen in deze wedstrijd.

Complimenten aan alle spelers omdat ze binnen 40 uur 2 winstpartijen op de mat leggen ,waar veel werk is verzet .Waar ze ook goed voetballende oplossingen en tik werk hebben laten zien.