DESZ VR1 te sterk voor Meppel/Alcides VR1

Auteur: Rianne Ten Klooster.

Maandag 7 november | Na een duidelijke wedstrijd voorbereiding van trainer Richard werd er fanatiek aan de warming-up begonnen. 12:00 aftrap.

Het eerste doelpunt mocht worden gescoord door onze pupil van de week Anouk Fakkert. Die wij overigens bedanken voor haar support. De tos werd gewonnen en de wedstrijd begon met een aftrap van Meppel.

De wedstrijd begon afwachtend. DESZ was zoekende en begon zwak. Na 4 minuten was het toch raak, door niet alert reageren van de tegenpartij kwam Anne Mieke aan de bal, die de bal afgaf aan Miranda, die het eerste doelpunt op haar naam mocht schrijven. 1-0! Na 11 minuten een corner voor DESZ, Jacqueline nam plaats achter de bal, schiet en weet de bal fantastisch rechtstreeks het doel in te schieten, de 2-0 is een feit. In deze fase van de wedstrijd wordt DESZ steeds sterker in de aanval, opzoek naar nog meer doelpunten. Helaas worden de kansen van de aanval van DESZ iedere keer onderschept. In de 30e minuut kwam daar toch een kans voor Meppel. Door goed reageren van Keepster Lisanne, weten zij niet te scoren.

Met een 2-0 voorsprong zochten de dames de kleedkamer op voor een kop thee. Na een motiverende toespraak van de trainers begon de 2e helft.

Na een minuut was daar alweer de eerste kans voor DESZ. Dit keer was het Sara die helaas het net niet wist te vinden. Kansen werden gevonden, het net helaas niet, tot in de 59e minuut. Doelpunt van linksbuiten Anne Mieke. 3-0!
Vlak daarna wist Jacqueline vanuit de verdediging door te breken, en in de 16 te komen. Helaas werd haar schot gekeerd door de keepster van Meppel.

Toch wist Meppel nog een doelpunt te maken. Na 73 minuten viel een bal over de verdediging van DESZ waardoor de spits van Meppel 1 op 1 kwam te staan met keepster Lisanne. Helaas wist laatstgenoemde de bal niet te keren en stond het ineens 3-1.

Meppel werd na dit doelpunt steeds sterker maar DESZ wist stand te houden. Na 83 minuten was het weer raak voor DESZ. Anne Mieke wist door te breken en de keeper op het verkeerde been te zetten. 4-1. Tevens de eindstand. Volgende week uit naar Pesse. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden voor wat extra aansluiting naar de top. Aanvang 14.30 sportpark de Marke in Pesse.