DESZ VR1 STRIJDEND TEN ONDER

Auteur: Renee van Wieren.

Dinsdag 3 december | Voorafgaand aan de wedstrijd was het eerst tijd voor de jaarlijkse teamfoto. Hierna konden de dames ruimte maken voor de nodige spanning want de koploper kwam op bezoek. Met een indrukwekkende staat van dienst want de dames van Swift '64 hebben tot nu toe alles nog gewonnen.

Eenmaal op het veld ging het snel. Door het gebrek aan focus bij de dames van DESZ stond het al snel 0-2. De eerste goal was goed uitgespeeld door een individuele actie van Swift '64. De 2e goal was een afstandsschot waar DESZ geen antwoord op had.

Toch kwam na een kwartier DESZ goed in de wedstrijd. Een mooi afstandsschot van Jacqueline ging net over door een mooie redding van de keeper. Maar snel hierna draaide het spel weer en stond Swift '64 na een lange bal een op een met de keeper van de thuisploeg en maakte de 0-3.

De wissel waar de dames van DESZ al lange tijd op wachtte kwam dan eindelijk. Patricia, terug van blessure, kan weer haar vaste plek innemen op het middenveld. Dit werd gelijk beloont door een mooie goal! Miranda nam de corner en Patricia scoort de 1-3! Dit was ook gelijk de rust stand.

Na goed overleg in de kleedkamer keren de dames terug het veld op. De strijd spat er vanaf. In de 48e minuut speelt Julia een prachtige bal op Miranda en zij schiet de bal tussen de palen! 2-3! Een goed begin van de 2e helft en DESZ is er op gebrand om de punten thuis te houden. DESZ krijgt nog een paar goede kansen maar weet helaas niet te scoren. Daarmee weet de uitploeg dat wel te doen en valt in de 79e minuut de 2-4. Toch houden de dames van DESZ hoop en blijven vechten voor de punten. Steeds meer en meer komen de kansen en moet het een keer goed vallen voor de thuisploeg. En ja hoor, Imogen geeft een goede pass en door de sliding van Iris Dekker rolt de bal in de goal langs de keeper! 3-4! Snel de bal oppakken en door gaan tot de laatste minuut. Beide teams willen de punten meenemen maar helaas voor de dames van DESZ fluit de scheidsrechter af en is de eindstand 3-4. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar en het was een zeer spannende wedstrijd om te zien.

Volgende week, 7 december, staat de uitwedstrijd bij Rouveen op de planning.