DESZ VR1 speelt zich langs ST FC Meppel / Alcides VR2

Auteur: Iris Dekker. Foto's: 43

Zondag 20 september | Vandaag staat de wedstrijd tegen FC Meppel op het programma. DESZ begon eerder deze week al aan een goede voorbereiding, met de trainingsdag op donderdag als hoogtepunt. De dames gaan,mede hierdoor, met een goed gevoel het veld op.

En zo trapt DESZ af. Al snel merkt DESZ dat DESZ sterker is en dit resulteert daarom al snel in een paar kansen, met na 6 minuten spelen de eerste goal. Via een lange bal van Jacqueline van achter komt de bal op Imogen, zij schiet op de keeper waardoor de bal kaatst en in de voeten van Iris belandt. Zij haalt uit op de goal waar een speler zich had gepositioneerd, maar de bal gaat er toch in, 1-0.

Hierna wordt Imogen aan het werk gezet. Zij krijgt een aantal steekballen die ze niet weet te benutten tot in de 10e minuut waarbij Julia de bal mee naar voren neemt en de bal voorgeeft op Imogen. Dit keer weet ze hem wel te prikken, 2-0.

DESZ heeft de overhand in het spel en staat goed en beheerst te voetballen. Meppel heeft vrij weinig te vertellen, maar probeert zo nu en dan wel, echter leidt dit tot niks dreigends. Zo komt door hard werken en door een fout van Meppel Imogen weer aan de bal. De keeper weet de bal in eerste instantie nog te keren, maar Imogen weet de rebound te benutten. 3-0.

In de 20e minuut komt DESZ met een gevaarlijke aanval. Dit keer legt Miranda de bal beheerst over de verdediging heen, Imogen sprint op de goal af en benut ook deze kans. 4-0

Een drinkpauze biedt even rust aan beide teams, het is immers warm en dan is hydratatie natuurlijk belangrijk. De dames krijgen hier en daar wat aanwijzingen van de trainer en gaan hierna wederom weer sterk het veld op.

DESZ gaat steeds meer 'echt' voetbal vertonen en domineert het spel.

De 24e minuut krijgt DESZ een vrije trap mee, maar deze wordt door Imogen helaas net niet geraakt. Niet veel later, in de 29e minuut, krijgt DESZ wederom een vrije trap door een klap op de kaak bij Imogen. Jacqueline neemt de vrije trap, helaas wordt deze ook weer net niet benut. En zo krijgt DESZ nog een handje vol aan kansen, welke allemaal net niet doorslaggevend zijn. En zo voetbalt DESZ beheerst uit tot de rust.

Ruststand 4-0

Nu komt de valkuil voor DESZ, de tweede helft. Christiaan vreest voor een inkakker. Maar DESZ is alert en pakt dit goed op. Ook komt er een verse kracht in: Melissa.

Zo komt er al snel na aftrap een grote kans, het doelpunt blijft uit.

Tot in de 50e minuut, DESZ breekt langs zij uit door een steekbal vanaf het middenveld, waarop Iris Dijkslag antwoordt en een goede voorzet op Melissa geeft, Melissa blijft kalm en schiet de bal binnen. 5-0

DESZ krijgt een vrije trap en Jacqueline trapt de bal richting de voet van Miranda. De bal vliegt ontzettend mooi in de linker bovenhoek. 6-0

Hierna komt dan toch de gevreesde inkakker. DESZ krijgt de bal even niet weg en Meppel wordt dan toch eventjes gevaarlijk. De bal wordt echter na een tijdje weggewerkt waarop Melissa reageert. Zij neemt de bal op een snel tempo mee naar voren, de keeper van Meppel reageert en valt daarna ontzettend ongelukkig op Melissa, die net op wilde gaan staan. Melissa blijft geblesseerd achter en moet waarschijnlijk wederom herstellen na een lange blessure. Een flinke tegenslag, ook voor de rest van de dames die een sterke kracht moeten missen. Hieruit volgt wel een penalty voor DESZ. Helaas raakt Miranda de lat en de bal vliegt over.

Na een tijdje wordt de gemiste penalty van Miranda toch goed gemaakt. Miranda neemt een corner en de bal krult richting de goal, de keeper schrikt en tikt de bal in het eigen doel. 7-0

DESZ komt wederom met een grote kans. Uit een corner van de tegenstander komt een aanval van DESZ voort. Iris neemt de bal mee en steekt hem in de loop op Imogen, helaas duikt de keeper net de goede hoek in.

Het spel valt wat stil, hier en daar zijn er wat kansen voor DESZ, maar de doelpunten blijven uit. DESZ blijft de bal netjes rondtikken en laat zo Meppel er niet langs. Niet veel later klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter. Een winst voor DESZ met een mooie 7-0 is het eindresultaat.

De dames zullen zich aankomende week klaar gaan stomen voor de volgende wedstrijd, dan staat de wedstrijd tegen Rouveen op de planning.