DESZ VR1 sleept eerste punten binnen

Auteur: Sharona Moorman.

Zondag 6 september | Zaterdag 5 september de start van de competitie en dus gingen de vrouwen van DESZ voor deze eerste wedstrijd richting Gramsbergen.

Na een bespreking in de kleedkamer begonnen de dames aan de warming-up. Na de warming-up keerden de dames van DESZ nog even terug naar de kleedkamer. Eenmaal teruggekomen op het veld werden de pasjes gecontroleerd en kwamen wij erachter dat het pasje van onze inval keepster Bianca niet was meegekomen naar Gramsbergen, en helaas dus niet mocht spelen. Gelukkig was het pasje van Annelore wel meegekomen en kon zij starten op de rechtsback positie omdat Hanneke op het doel moest fungeren. Al met al konden we uiteindelijk beginnen aan de wedstrijd.

Na wat kansen over en weer waren de dames van DESZ de bovenliggende partij maar werden de kansen niet benut. Na wat gezeur met de scheidsrechter die er niet kort genoeg op zat en zo de wedstrijd niet in de hand had werden beide partijen feller en werden er flinke overtredingen gemaakt. De trainer van de tegenpartij probeerde het allemaal een beetje te sussen maar werd achter de hekken gestuurd. Beide partijen pakten het voetbal weer gewoon op en kreeg op slag voor rust een grote kans via de linkerkant, Lavie die met een goede beweging de rechtsback verschalkte kon zo door lopen naar de goal maar tevergeefs raakte ze de lat en gingen we de thee opzoeken met een 0-0 ruststand.

Na de theepauze sloot Miranda aan en had ook het pasje van Bianca meegenomen. Bianca volgde Hanneke op begon direct na de rust in het doel. DESZ begon sterk aan de tweede helft en kreeg kleine kansjes, maar ook Gramsbergen was via de linkerkant gevaarlijk de linkshalf kon na een goede combinatie doorlopen naar de goal van Bianca maar dit schot ging net voorlangs.

Voetballend bleef DESZ sterker en dit werd dan ook beloond met een doelpunt. In de 89e minuut scoorde La vie met haar hoofd nadat Miranda een corner goed indraaide en eerst genoemde bij de tweede paal de bal in kon koppen. In blessure tijd werd Miranda nog gevonden alleen wist zij de bal niet binnen de touwen te krijgen. De dames van DESZ kwamen diep in blessure tijd nog goed weg na een knappe redding van Bianca en wisten uiteindelijk de winst binnen te slepen en de 3 punten mee terug te nemen naar Zwartsluis.