​DESZ VR1 pakt verdiende overwinning

Auteur: Anne Mieke Slurink. Foto's: 44

Dinsdag 22 maart | DESZ VR1 heeft eindelijk weer eens die drie punten gepakt die het al een aantal weken verdiende. Tegen Rouveen en Wolvega liet het team al zien weer in betere doen te verkeren. Toch bleven een of meerdere punten toen nog uit. Afgelopen zaterdag was daar in ieder geval geen twijfel over mogelijk, met 4-0 was de thuisploeg veel te sterk voor Dedemsvaart VR1.

Na een paar minuten spelen was er al snel een duidelijk veldoverwicht. Daar waar Dedemsvaart veel de lange bal hanteerde, zocht DESZ veelvuldig de combinatie. Op het snelle kunstgras lag het tempo dan ook hoog. Al was het niet altijd even zorgvuldig, DESZ kwam steeds dichter bij het doel van de tegenstander. Uiteindelijk met resultaat.

Met een pass dwars door het centrum van de verdediging zette Anne Mieke Miranda alleen voor de keeper. Haar schot werd nog door de keeper gepareerd, maar Sharona stond op de goede plek om alsnog binnen te schieten 1-0. Diezelfde Sharona was ook de aangever van de 2-0. Na goed opendraaien zag ze Anne Mieke al vaart maken richting het doel. De pass was op maat en oog in oog met de keeper faalde Anne Mieke niet 2-0.

DESZ bleef komen en met een penalty werd uiteindelijk ook een derde treffer ingeleid. Miranda nam plaats achter de bal en zoals zo vaak was het ook nu vanaf elf meter weer raak 3-0.

Ook Dedemsvaart liet nog wel een aantal keren van zich horen. De meeste dreiging ontstond bij hun vanaf de rechterflank. Na een aantal goede een-tweetjes kon de rechter spits eerst al een keer zelf door, en later ook nog een keer de spits bedienen. Beide keren was het Jacqueline uiteindelijk, die met twee belangrijke ingrepen de doelpunten voorkwam.

Echter bij 3-0 bleef het niet voor rust. Vanuit een onmogelijke hoek wist Miranda ook haar tweede van de dag nog te maken, waarmee ze de ruststand op 4-0 zette.

Na de rust gingen de dames opzoek naar de genadeklap, maar deze bleef helaas uit. Uitblinker Sara, die als stijf rechts geweldig werk leverde aan de linkerkant, had nog de grootste mogelijkheid tot de 5-0. Een voorzet vanaf links dacht ze vol op de pantoffel te nemen, maar in plaats daarvan schoot ze vol in het luchtledige.

Ook volgde er nog kansen voor Maike en voor Miranda, waarbij de keeper van Dedemsvaart bij die laatste geblesseerd het veld moest verlaten. Haar vervangster wist het resterende deel van de wedstrijd haar doel schoon te houden. Melissa zorgde er, na een mooie loopactie, nog wel voor dat ze nog even handelend op moest treden.

Doordat het spel in de eindfase erg vaak stil kwam te liggen door verschillende blessures besloot de scheidsrechter uiteindelijk dat het wel mooi geweest was. Zo kwam er een einde aan een hele mooie middag waarin de punten meer dan verdiend in Zwartsluis bleven.

Foto's: Henk Kuik