DESZ VR1 pakt punt tegen de nummer drie

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Maandag 4 april | Afgelopen zaterdag is DESZ VR1 erin geslaagd om een punt te pakken uit bij de nummer drie van de competitie Nieuwleusen VR1 (1-1). Daarmee lijkt er nu echt definitief een einde te zijn gekomen aan de moeilijke periode waarin het team een lange tijd verkeerde. Met dit resultaat kan er weer naar boven worden gekeken.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor Nieuwleusen. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Een schot vanaf ongeveer 11 meter van het doel werd goed gekeerd door Hanneke, die op de juiste plek stond opgesteld. In eerste instantie kon DESZ hier nog weinig tegenover stellen. Maar één kans bleek genoeg voor de voorsprong. Nadat een aanval al vroegtijdig leek te worden afgeslagen, belandde deze toch nog bij Miranda aan de linker kant. Met een prachtig balletje buiten bereik van de keeper wist ze het hoofd van Sharona te vinden 0-1.

Nieuwleusen leek even aangedaan, en nog geen minuut na de 0-1 had de score al verdubbeld kunnen worden. Met een pass door het hart van de verdediging wist Anne Mieke Sara vrij voor het doel te zetten. Haar schot in de linkerhoek werd helaas, zei het nog op heel knappe wijze, gekeerd door de keeper.

Mede door de opkomende backs begon Nieuwleusen wat meer aan te dringen. Hierdoor liet het middenveld zich wat verder terug zakken met veel grote ruimtes tot gevolg. Het voetbal werd er daarom bij DESZ niet beter op.

Nieuwleusen probeerde regelmatig om via de flanken voor het doel te komen. Maar eenmaal daar ontbrak het hun steeds weer aan scherpte, waardoor er niemand was om binnen te tikken. Het was dan ook geen uitgespeelde aanval, maar het fortuin van een afstandsschot, wat hun uiteindelijk aan de gelijkmaker hielp 1-1.

Toch waren Jacqueline en Anne Mieke nog dichtbij een 1-2 voor rust. Jacqueline verraste bijna vriend en vijand met een schot met links van grote afstand, en Anne Mieke zag haar poging net voorlangs verdwijnen. Ruststand 1-1.

De tweede helft nam Sharona de keeperspositie over van Hanneke. Net als in de eerste helft, ging het voetbal ook na rust aardig gelijk op. Wel wist DESZ meer te creëren dan in het eerste bedrijf. Beide teams kwamen nog wel eens tot een doorbraak, maar de schoten mistten vaak precisie.

Het gevaarlijkste moment voor DESZ kwam van de voet van Maike. Na een prima loopactie mistte haar schot echter de goede richting. Even later was het de rechtsback van Nieuwleusen die nog flink aan de noodrem moest trekken, om zo te voorkomen dat Anne Mieke gevaarlijk door kon komen. Helaas voor de gasten vond dit net buiten de zestien plaats. Ondanks dat wist Jacqueline door middel van een prachtige vrije trap deze kans nog bijna te verzilveren. Haar schot kon ternauwernood nog uit de kruising worden gestompt.

Het laatste kwartier probeerde Nieuwleusen alsnog de winst naar zich toe te trekken. Maar de voorzetten werden er door gelegenheidskeeper Sharona uitstekend uitgehaald. Even leek de thuisploeg er alsnog in te slagen de drie punten in eigen huis te houden, toen een lage voorzet af leek te gaan op de geheel vrijstaande spits. Maar in een uiterste poging was het toch weer Sharona die het team op de been wist te houden, door de bal net voor de voeten van de spits snoeihard op de eigen paal te schieten, om vervolgens rustig op te rapen.

Er volgden nog een aantal momenten van dreiging vanuit corners aan beide zijden, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiend gelijkspel.