Nieuws

​DESZ VR1 op weg naar handhaving, en misschien wel meer

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Maandag 25 april | Het was een drukke week voor DESZ VR1, waarin op zowel de donderdagavond als de zaterdagmiddag een wedstrijd moest worden ingehaald. Donderdag was Heerenveense Boys VR2 de tegenstander, zaterdag SVO BDE VR1. Twee teams die dicht bij DESZ op de ranglijst staan. Bij twee keer winst zou DESZ zich veilig stellen in de derde klasse. Uiteindelijk werden er 4 punten gepakt. 100 procent zeker zijn de dames dus nog niet, maar bij winst op Gramsbergen aankomende zaterdag is dat zeker wel het geval, en kan er zelfs nog geloerd worden op de derde periode, wat recht geeft op nacompetitie.

Op het zwaar bespeelbare gras van Heerenveen werd er afgelopen donderdag om 19:00 uur afgetrapt. Aan het begin was het even flink aftasten. Maar het duurde niet lang of DESZ had eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Voorin verzuimde Anne Mieke en Miranda echter om de score te openen, waardoor uiteindelijk Heerenveense Boys, wat alleen maar de lange bal hanteerde, op 1-0 voor kwam.

Toch wist laatst genoemde er al weer snel 1-1 van te maken, door hem knap langs de keeper te schuiven na een goede vooractie van Anne Mieke. DESZ kreeg enorme kansen op de 2-1, maar deed zichzelf tekort door het niet af te maken. Onder andere Rianne was erg dichtbij nadat ze de bal met het hoofd controleerde en kon uithalen rond de vijf meter. De keeper bleek (ook hier) een sta in de weg. Ook Sharona had nog een grote kans op de 2-1, zei het niet dat ze net te vroeg positie koos voor het doel waardoor voorzet achter haar langs verdween.

Waar het de gasten dus maar niet lukte om tot dat belangrijke tweede doelpunt te komen, lukte dat Heerenveense Boys bij de eerst volgende kans meteen wel. De nummer 11 kon een voorzet vrij op de borst aannemen, Jacqueline ondertussen nog een keer uitkappen en beheerst binnen schieten 2-1.

Vlak na rust leverde een bekeken vrije trap van Jacqueline al vrij vlot weer een gelijkmaker op, toen deze door Anne Mieke verlengt kon worden tot het doel. Met een subtiel balletje precies onder de lat passeerde ze de keeper 2-2. Vlak daarna blunderde de keeper van de thuisploeg, waar Miranda uitstekend op reageerde. Zij liet Anne Mieke voor leeg doel binnentikken 2-3.

Met nog altijd het gevaar van de lange bal was het voor DESZ heel belangrijk alert te blijven achterin, maar een miscommunicatie werd de dames meteen fataal. Doordat Melissa haar hoofd tegen de bal zette, werd Bianca op het verkeerde been gezet met een ongelukkig eigen doelpunt tot gevolg 3-3.

DESZ was even van slag en had duidelijk veel moeite met het resterende gedeelte van de wedstrijd. Aan beide kanten werd er uiteindelijk niet meer gescoord, eindstand 3-3.

SVO BDE VR1 - DESZ VR1
Met het resultaat van afgelopen donderdag was het dus zaak dat er zaterdag gewonnen zou worden van SVO BDE VR1. Maar met de wedstrijd van donderdag in de benen, bleek dit nog geen gemakkelijke opgave te worden.

Ondanks dat DESZ niet echt grip kreeg op de tegenstander, waren de eerste kansen wel in het voordeel van de ploeg. Schoten verdwenen in het zijnet en over het doel. Als herhaling van afgelopen donderdag werd dit ook nu weer afgestraft met een doelpunt aan de andere kant. BDE speelde zich eenvoudig door de verdediging en kon na een lage voorzet vrij binnen tikken 1-0.

Het kostte BDE maar weinig moeite om deze voorsprong een lange tijd vast te houden. DESZ had de grootste moeite met het vinden van combinaties. Heel vreemd was het dan ook niet dat het doelpunt wat de gelijkmaker opleverde eigenlijk een beetje uit de lucht kwam vallen. Een blinde pass naar voren van Sharona belandde per ongeluk voor de voeten Anne Mieke, die een stuk alerter reageerde dan haar tegenstander. In eerste instantie keerde de keeper haar inzet, maar in de herkansing faalde ze niet 1-1. Ondanks de gelijkmaker, werd er nog steeds niet goed gevoetbald. Maar een mooie individuele actie van Melissa betekende voor rust alsnog bijna de voorsprong. Met een strakke voorzet richting tweede paal legde ze de bal panklaar voor wie ook maar in kwam lopen, maar door verwarring bij de spitsen ging deze kans aan hun voorbij.

Gelukkig was BDE niet bij machte om te profiteren van de matige vorm waarin DESZ verkeerde . Zo scoorden ook zij voor rust niet meer.

De tweede helft begonnen de dames uit een ander vaatje te tappen. Er werd meer initiatief genomen wat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van BDE. Geheel verdiend kwamen de dames dan ook op voorsprong. Miranda leek zich vast te lopen op de achterlijn maar verraste door de bal razendsnel voor te geven. Daar stond Anne Mieke op de juiste plek om de bal binnen te jagen 2-1. Ook in deze wedstrijd was het weer de keeper die DESZ verder in het zadel hielp door de bal zomaar in te leveren. Miranda profiteerde 3-1.

Na deze derde treffer verviel DESZ weer in het oude ritme van de eerste helft. BDE groeide weer wat in de wedstrijd en bleef daardoor geloven in minimaal een punt. Gelukkig hield Bianca DESZ meerdere malen op de been door een aantal geweldige reflexen. Zo hield de ploeg de marge van twee vast tot aan het einde van de wedstrijd, waarna er opgelucht kon worden ademgehaald.

Twee mooie resultaten, die ook weer mooie vooruitzichten opleveren.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams