DESZ vr1 op de positieve toer

Auteur: Miranda van Es.

Donderdag 29 augustus | Een nieuw seizoen, een nieuwe ronde en vooral nieuwe kansen. De status van het team in begin mei zag er niet echt rooskleurig uit voor de dames van VR1. Maar gelukkig hebben de overgebleven speelsters de handen uit de mouwen gestoken om er weer een mooi team van te maken. Er waren al snel wat contacten met oud speelsters die een eventuele terugkeer wel zagen zitten. Ook in het naastgelegen dorp Sint-Jansklooster bleken nog wel wat voetbaltalenten te zitten die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Gelukkig gaven zei al snel ons het positieve nieuws om lid te worden. Dus konden we in ieder geval met een goed gevoel de zomerstop in met zijn allen! DESZ VR1 bestaat weer.

Dinsdag 27 augustus was het dan zover, de allereerste bekerwedstrijd tegen Staphorst VR2. Staphorst had ook enkele VR1 speelsters opgesteld die probeerden het verschil te maken. Het eerste kwartier startte Desz fel aan de wedstijd wat resulteerde in een aantal kansjes, het was dan ook DESZ die het meeste balbezit had. In de 16de minuut was het Mari-José die Iris Dekker aan het werk zette, met een mooie actie draaide ze bij haar tegenstander weg en probeerde het eens van afstand. Een mooi bal over de keeper, 0-1.

De scheidsrechter vond dat het kort daarna tijd was voor een drinkpauze, een aantal wissels konden zich klaarmaken. Blijkbaar hadden de dames van Staphorst een peptalk gehad en kwamen met strijdlust weer het veld op. Desz wist hier zo snel geen antwoord op te geven en had geluk dat Sylvia sterk stond te keepen en een paar mooie reddingen had.

Ruststand 0-1. Een aantal wijzigingen volgden en we spraken elkaar toe dat we de felheid van het begin weer terug moesten zien te krijgen, anders kon het nog wel eens een zware 2de helft worden.

De dames gaven allemaal een tandje extra en Staphorst kwam er niet meer aan te pas. Het druk zetten voorin werd goed uitgevoerd en dat resulteerde in veel kansen voor de ploeg uit Zwartsluis. Het was wachten op een goal. DESZ was de betere in de 2de helft. De spaarzame acties van Staphorst werden door de verdediging goed opgevangen en ook kwam Ilse, die de 2de helft op de goal stond, een aantal keren knap uit en hield het doel schoon. In de 81ste minuut was het Jellien die voor de 0-2 zorgde. Niks meer weggeven en zorgen dat de snelle voorhoedespelers geen kansen meer krijgen. Jellien was op dreef en uit een voorzet van Iris Dekker wist Jellien in de blessuretijd ook haar 2de van de avond te maken, 0-3. Een prestatie om trots op te zijn. Als team gestreden en de eerste 3 punten zijn een feit.