Nieuws

DESZ VR1 onderuit tegen koploper

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Maandag 23 februari | ‚ÄčAfgelopen zaterdag speelden de dames van DESZ hun tweede wedstrijd na de winterstop. De overwinning op Pesse van twee weken eerder betekende al de 7e wedstrijd op rij ongeslagen. Mede door dat goede resultaat doen de dames het nog altijd erg goed in de 3e klasse F. Zo goed, dat zelfs de tweede periode nog binnen bereik lag. Wel moest Koploper en eerste periode winnaar Olde Veste VR1 dan verslagen worden.

De belangen waren dus groot en dat was dan ook op het veld terug te zien. Olde Veste probeerde al snel het heft in handen te nemen maar DESZ voetbalde eigenlijk prima mee. De combinaties werden gezocht en de duels op het middenveld werden goed aangegaan.

De wedstrijd ging gelijk op, zonder al te grote kansen. In de 30ste minuut drong Olde Veste iets meer aan. Dit leidde tot een aantal gevreesde corners. Helaas was ook nu een van die corners weer de aanleiding voor een treffer. De bal zeilde voorbij keeper Bianca en kwam neer bij de tweede paal. Een halve meter voor de doellijn was het voor een Olde Veste aanvaller alleen nog maar een kwestie van intikken 0-1.

DESZ herpakte zich goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal keer kwamen Maike en Laura goed door tot de zestien. Alleen vergaten ze het om hun voet eens een keer goed door te halen. Zo werd de keeper van Olde Veste eigenlijk nog te weinig getest.

Toch werd de dames een enorme kans op de 1-1 ontnomen, op het moment dat Maike het zestienmetergebied binnen sneed en daar werd neergelegd. Waar iedereen bij DESZ hoopte op een penalty zag de scheids dit anders. Hij legde de bal er net buiten. De vrije trap die volgde werd hard en zuiver ingeschoten door Rianne, maar de keeper stond op de goede plek en kon de bal opvangen.

Het leek erop alsof er werd afgestevend op een 0-1 ruststand. Maar ineens was daar nog een snelle uitbraak over rechts van Olde Veste, en werd de bal strak voorlangs gegeven. De spits reageerde het meest alert. Zo was de ruststand toch 0-2.

Begin van de tweede helft lieten de dames echter meteen zien dat het nog niet gespeeld was. DESZ was voetballend de betere partij. Toch wist Olde Veste aardig onder de druk uit te komen door achterin goed gebruik te maken van de ruimte tussen de twee spitsen.

Ondanks de betere kansen lukte het maar niet om de aansluitingstreffer te forceren. Helaas was het aan de andere kant wel weer raak. In eerste instantie bracht Bianca nog redding. Paniek achterin zorgde er echter voor dat de bal tegen Bianca werd opgeschoten. Via haar belandde de bal geheel ongelukkig in het doel 0-3. De wedstrijd leek beslist, maar ondanks dat bleef DESZ erg goed overeind. Olde Veste kreeg niet de kans om de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen en in het resterende gedeelte bleef DESZ de bovenliggende partij.

Dit initiatief nemen resulteerde nog in een aantal grote kansen. Waaronder een schot net over van Anne Mieke na een goede steekbal van Meike, en een schot van Jacqueline waarop de keeper nog maar net redding kon brengen, nadat zij zelf de fout inging bij het inspelen. Een miscommunicatie achterin leidde nog tot de 0-4, waardoor de uitslag wat hoger is uitgevallen dan DESZ eigenlijk verdiende.

Al met al toch een redelijke wedstrijd, waarin het de koploper in ieder geval best moeilijk is gemaakt. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, met Rouveen VR1 als tegenstander.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams