DESZ VR1 moet meerdere erkennen in SC Rouveen VR1

Auteur: Lisanne Arendsen.

Dinsdag 13 september | ​Afgelopen zaterdag speelden de dames van DESZ hun tweede wedstrijd in de competitie tegen Rouveen VR1. Ondanks het warme weer gingen de rood witte met goeie moed richting Rouveen, helaas bleven de punten bij de thuisploeg.

In de eerste minuten was het DESZ die het spel overtuigender speelde maar de kansen werden niet afgemaakt. Na een één op één situatie met de keeper en de spits van Rouveen was het DESZ dat via de counter op 0-1 voorsprong kwam. Miranda gaf een lange bal op Annemieke die de bal koelbloedig tussen de palen wist te plaatsen.

De speelsters van Rouveen lieten het hier niet bij zitten en herpakte zich snel. Door mooie combinaties en wat ongelukkige fouten in de verdediging bij de vrouwen van DESZ kwam de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. De warmte leek toch parten te spelen bij DESZ en moest hierdoor met een achterstand van 2-1 de kleedkamer in.

De dames van DESZ begonnen de tweede helft met de missie om alsnog een punt mee naar huis te nemen, maar uiteindelijk bleek Rouveen toch te sterk en maakte al gauw de 3-1 en vlak daarna de 4-1.

In de slotfase van de wedstrijd was het Miranda die DESZ met een strak ingeschoten vrije trap vanaf de 16 meter nog op een 4-2 wist te zetten. Eindstand: 4-2

Volgende week weer een nieuwe speelronde met nieuwe kansen. DESZ speelt een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys VR2. Aftrap: 12.00 uur.