Nieuws

DESZ VR1 met ruime cijfers langs Espel

Bekijk alle foto's!
Auteur: Anne Mieke Slurink. Foto's: 46

Woensdag 17 november | Na de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag, staan de dames van DESZ weer klaar om de volgende drie punten binnen te halen. De veelbelovende wedstrijd tegen Espel staat op het programma, de huidige nummer twee.

Na de aftrap van Espel zit DESZ al snel in haar eigen spel. Het duurt dan ook niet lang voordat de 1-0 valt. Een prachtig goal uit een afvallende bal die opnieuw wordt ingebracht, met een goede aanname en een mooie schuiver in de verre hoek.

Na deze eerste goal hanteert Espel veel lange ballen richting hun spits. Er wordt door beide teams veel op het middenveld gespeeld. DESZ speelt nog steeds haar eigen spel en gebruikt haar flanken goed. Uit dit spel komt een bijna identieke kans net zoals die bij de 1-0, maar dit keer wordt de bal op de keeper geschoten.

Net voor de rust komen nog enkele voorzetten vanaf de flanken. Een hoge voorzet zorgt nog voor een goede kopkans, maar de kopbal mist kracht.

Espel heeft moeite met in het spel komen, maar wordt af en toe geholpen door slordigheidjes van DESZ. Gelukkig worden deze kansen letterlijk en figuurlijk op tijd onderuitgehaald.

De rust wordt ingegaan met 1-0.

De tweede helft gaat van start en DESZ begint direct weer scherp. Er ontstaat weer een kans bijna identiek aan de 1-0, en ook deze gaat weer raak. Het staat 2-0 voor de dames van DESZ, maar deze marge van twee is van erg korte duur. De spits van Espel kan vanaf de aftrap in één streep rechtdoor naar het doel lopen, 2-1.

Na de chaotische 10 minuten na het tegendoelpunt is het gelukkig weer raak voor DESZ. Een mooie aanval opgezet vanaf het middenveld eindigt perfect voor de voeten van DESZ waaruit de 3-1 ontstaat.

Daarna blijft DESZ doorgaan. Een hoge voorzet blijft hangen tussen de verdediging van Espel en de aanval van DESZ. De DESZ aanval is hierop het meest gretig en alert, waarna de 4-1 binnen getikt kan worden.

Het houdt niet op voor DESZ want ook de 5-1 wordt gemaakt. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam goed voor en werd erg knap afgerond door het opkomende middenveld.

De scheidsrechter fluit de wedstrijd af. Eindstand 5-1.

Na deze welverdiende overwinning, nemen de dames van DESZ de tweede plek op de ranglijst in. Komende week maken de dames zich klaar voor de thuiswedstrijd tegen Steenwijkerwold die wordt afgetrapt om 12:00.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams