DESZ VR1 knokt zich knap naar 3 punten

Auteur: Anne Mieke Slurink. Foto's: 65

Zondag 9 oktober | ​Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen CSVC/Germanicus VR1 op het programma. Al was de tegenstander nog onbekend, de statistieken uit vorig seizoen waren er een om rekening mee te houden. Ongeslagen wisten zij vorig seizoen al kampioen te worden in de vierde klasse, maar toch besloten ze ook dit seizoen in deze klasse terug te keren.

Al vroeg in de wedstrijd werd dit ook zichtbaar in het veld. Met een hoop individuele kwaliteit en goed samenspel wist de uitploeg het DESZ de eerste helft flink moeilijk te maken. De eerste minuten was het DESZ nog die wat eerste speldenprikjes wist uit te delen. Een drietal mogelijkheden ontstonden, maar werden niet benut. Daarna nam CSVC/Germanicus de wedstrijd langzaam over. En na ongeveer een kwartier spelen resulteerde dit overwicht in de 0-1.

Ondanks de vroege achterstand richtte DESZ zich daarna goed op en werd de rust gehaald met slechts een kleine marge in het voordeel van de uitploeg.

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd. Met weer wat verse krachten kroop DESZ langzaam maar zeker weer wat meer naar het doel van de tegenstander.

Een vlijmscherpe corner van Hannah verdween in de kluts, maar werd na super goed doorzetten van Angelina uiteindelijk toch binnen geschoten 1-1.

Ondanks nog altijd een licht overwicht voor CSVC/Germanicus was DESZ qua stand weer helemaal terug in de wedstrijd. Dit gaf nieuwe kracht om er nog een extra stapje wilskracht bovenop te gooien.

Deze extra effort zorgde ervoor dat de wedstrijd meer en meer in balans kwam. Tot aan de 85e minuut bleef het gelijk opgaan en leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Maar in de 87e minuut dook daar ineens Hannah op die een voorzet van Britt, precies tussen alle verdedigers door, knap binnenschoot 2-1!

Met nog een paar minuten te gaan deed CSVC/Germanicus er alles aan om toch nog een gelijkmaker te forceren. Nog geen minuut na de 2-1 waren ze heel dichtbij, ware het niet dat gelegenheidskeeper Miranda hem fantastisch uit de korte hoek weg wist te duiken.

Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Misschien wel twee gestolen puntjes, maar op basis van vechtlust meer dan verdiend!