DESZ VR1 houdt het tot de laatste minuut spannend

Auteur: Nico Guchelaar.

Maandag 14 september | Het was weer een wedstrijd met een bibber scenario, tot de laatste minuut bleef je hartslag op 180. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, al in de eerste minuut een pracht kans voor Miranda helaas via de keeper over. In de 5e minuut scoort La-vie door goed de ruimte in te lopen en richting doel te gaan en zo de 1-0 voor DESZ op het score bord te zetten.

We hebben een overwicht en ook meer kansen op doelpunten maar de keeper stond haar mannetje (vrouwtje). Voetballend kan het altijd beter maar als er passie en strijd is kun je een heel eind komen in voetbal. Drenthina wordt naarmate de wedstrijd vordert wel wat sterker met een aantal gevaarlijke situaties tot gevolg, maar onze verdediging hield stand. Ruststand 1-0 in het voordeel van DESZ. Helaas moest Melissa vervangen worden door een blessure, en Hanneke,die een loopwonder a la Daphne Schippers bij haar had staan, werd gewisseld. Sharona en Iris namen de plaatsen in.

2e helft waren de Drentse vrouwen de betere ploeg en kregen kleine kansjes maar een prima keepende Bianca hield het hoofd koel. Ook DESZ had zeker nog voor de 2- 0 kunnen zorgen maar de bal ging er niet in. Noodgedwongen moest La-vie het veld verlaten en Sanne nam haar plaats in. We moesten even wat schuiven in het team. In de 70e minuut gaf de scheids een strafschop aan Drenthina, Julia zou een overtreding hebben begaan, de strafschop werd benut en de 1-1 was een feit.

De Drentse vrouwen speelden nu 1 op 1 en wilden winnen, ze dachten al gescoord te hebben maar Bianca pareerde de bal met een prachtige redding, we zijn dan inmiddels in de 89e minuut aangekomen. Na goed doorzetten van Sanne, die een vrije trap meekreeg, nam Miranda plaats achter de bal, en met een mooie vrije trap werd bij de 2e paal de vrijstaande Annemieke gevonden welke zorgde voor de eindstand van 2-1!

Een narrow-escape, altijd leuk om zo te winnen, maar niet goed voor je hart.