DESZ VR1 houdt geen punten over aan het duel met Dronten

Auteur: Julia Dekker.

Woensdag 9 oktober | Zaterdag 5 oktober stond de uitwedstrijd tegen ASV Dronten op het programma voor DESZ VR1. De dames waren erg gemotiveerd om te winnen, maar helaas mocht het niet zo zijn.

In de eerste minuut begonnen we fel. DESZ trapte af en de bal belandde bij Sylvia. Helaas wist ze de bal niet onder controle te houden en werd de bal veroverd door de tegenstander. Vanuit beide teams werd er slordig gespeeld. Dit zorgde in de 10e minuut voor eens kans voor Dronten. Er werd een lage bal net langs de paal geschoten. DESZ kwam hier goed mee weg. Hierna namen wij de overhand. In de 25e minuut kwam er een schot van Iris Dekker. Helaas was de afstand net te ver, en kwam de bal in de handen van de keeper. De tegenstander weet hierna goed te tikken maar Hanneke, onze versterking vanuit Dames 2, maakte het vanuit een ingooi spannend. Ze wist de bal achter de keeper te krijgen, maar helaas rolde de bal net voor het doel langs. Na een paar geweldige reddingen van onze keeper, gingen we met 0-0 de rust in

In de rust werd er wat verschoven en vonden er wissels plaats. Met een frisse moed begonnen we aan de tweede helft. Maar dit alles mocht niet baten. In de 51e minuut werd het 1-0 voor asv Dronten. De dames van DESZ en Dronten wisten hierna beide geen grip te krijgen op de wedstrijd. Maar in de slotfase kwam hier verandering in. Vanuit het middenveld wist Julia de bal te veroveren, waardoor Sylvia en Miranda samen de combinatie aan konden gaan. Hier kwam een schot uit die afgeweerd werd door de keeper. De bal belandde in de voeten van Iris Dekker, die weet te scoren. 1-1 is dan de stand. Helaas kwam er in de 89e minuut een zure goal van de tegenstander. De wedstrijd eindigt in 2-1 voor Dronten.

Volgende week gaan de dames van DESZ er weer tegen aan tegen Flevoboys op sportpark de Cingellanden